אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

461
צפיות

מרק ערמונים נפלא

המתכון של
מרק ערמונים נפלא

מרק טעים מאוד וקל להכנה

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1 כרישה - החלק הבהיר פרוס דק
  • 50 גר' חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 ענפי סלרי ללא עלים
  • 5 שיני שום קלופות
  • 2 גזרים קלופים
  • 30 ערמונים כ- 2 שקיות ערמונים בואקום
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38%
  • 4 ענפי טימין (קורנית)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל גרוס
  • 5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את השמן.


  • 2

    מזהיבים את הבצלים ומוסיפים לסיר. ממשיכים לקלף ולפרוס את שאר הירקות ומוסיפים אותם לסיר תוך כדי הזהבת הבצלים. ממשיכים לערבב ולהזהיב עד שהבצלים זהובים ורכים.


  • 3

    מוסיפים את הערמונים ושאר המצרכים וממשיכים לערבב. מוסיפים את המים ומבשלים כ-1/2 שעה או עד שהגזרים התרככו. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.


  • 4

    טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט וממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שהמרק מסמיך. לטעום ולשפר טעמים.


  • 5

    לשים לב שהמרק נוטה להסמיך כשהוא מתקרר. אם הוא סמיך מדי, יש להוסיף מעט מים.


  • 6

    הערה : לא לוותר על הטימין. הוא מוסיף המון טעם למרק.


1

בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את השמן.


2

מזהיבים את הבצלים ומוסיפים לסיר. ממשיכים לקלף ולפרוס את שאר הירקות ומוסיפים אותם לסיר תוך כדי הזהבת הבצלים. ממשיכים לערבב ולהזהיב עד שהבצלים זהובים ורכים.


3

מוסיפים את הערמונים ושאר המצרכים וממשיכים לערבב. מוסיפים את המים ומבשלים כ-1/2 שעה או עד שהגזרים התרככו. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.


4

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט וממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שהמרק מסמיך. לטעום ולשפר טעמים.


5

לשים לב שהמרק נוטה להסמיך כשהוא מתקרר. אם הוא סמיך מדי, יש להוסיף מעט מים.


6

הערה : לא לוותר על הטימין. הוא מוסיף המון טעם למרק.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים