ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהתוספות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
10 פטריות שטופות ופרוסות (אפשר 5 פורטובלו ו- 5 שמפיניון)
-
-
1 חבילה פתיתים בצורת אורז (500 גר')
-
כף אבקת מרק עוף (לא חובה אבל מוסיף לטעם)
-
מים רותחים לכיסוי הפתיתים
-
125 מ''ל שמנת מתוקה (חצי מיכל) או שמנת פטריות (מגיע מוכן במיכל)
-
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (טועמים ואז מוסיפים אם צריך)
-
100 גר' בערך פרמז'ן מגוררת (או כל גבינה צהובה שאוהבים)
אופן ההכנה
-
1
בסיר בינוני ממיסים את החמאה.
-
2
מוסיפים את הפטריות ומערבבים כ- 5 דקות עד שמתרככות..
-
3
מוסיפים את השום ומערבבים היטב..
-
4
מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב..
-
5
מפזרים מעל הפתיתים את אבקת מרק העוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב..
-
6
מוזגים את המים הרותחים עד כיסוי הפתיתים..
-
7
מערבבים עם כף כל הזמן. אחרי מס' דקות המים מתאדים. שוב מוסיפים מים רותחים לכיסוי הפתיתים..
-
8
ככה מוסיפים מים רותחים 4 פעמים עד שהפתיתים סופגים את המים ונראים כמו עיסה רכה..
-
9
מוסיפים את השמנת מתוקה, פרמזן ומערבבים עד שהנוזלים מתאדים. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל אם צריך..
-
10
מגישים עם פרמזן למעלה - עונג! ♥.
1
בסיר בינוני ממיסים את החמאה.
2
מוסיפים את הפטריות ומערבבים כ- 5 דקות עד שמתרככות..
3
מוסיפים את השום ומערבבים היטב..
4
מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב..
5
מפזרים מעל הפתיתים את אבקת מרק העוף, מלח ופלפל ומערבבים היטב..
6
מוזגים את המים הרותחים עד כיסוי הפתיתים..
7
מערבבים עם כף כל הזמן. אחרי מס' דקות המים מתאדים. שוב מוסיפים מים רותחים לכיסוי הפתיתים..
8
ככה מוסיפים מים רותחים 4 פעמים עד שהפתיתים סופגים את המים ונראים כמו עיסה רכה..
9
מוסיפים את השמנת מתוקה, פרמזן ומערבבים עד שהנוזלים מתאדים. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל אם צריך..
10
מגישים עם פרמזן למעלה - עונג! ♥.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים