2 עגבניות אדומות גדולות ,מקולפות וחתוכות לקוביות .
3 שיני שום כתושות.
2 גבעולי סלרי עם העלים.
1/4 כוס שמן.
3 כפות פפריקה מתוקה בשמן.
כף מלח.
1 כפית שטוחה כמון.
חצי כפית פלפל שחור.
חצי כפית צ'ילי גרוס ( לא חובה אבל מוסיף).
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות.
כף סוכר חום או לבן.
אופן ההכנה
0
משרים את השעועית כ-12 שעות במים ומסננים. מרתיחים את השעועית ( עד קבלת קצף), מסננים מהמים ושוב מרתיחים חצי שעה במים נקיים (חצי בישול)..
1
מרתיחים את הגרונות בנפרד כחצי שעה, שוטפים ומורידים את חתיכות השומן..
2
בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השמן עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי, העגבניות והשום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את התבלינים כולל הרסק ומערבבים היטב לפתיחת טעמים. .
3
מוסיפים את השעועית לסיר ומערבבים..
4
מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הסיר ומביאים לרתיחה טובה. בודקים טעמים, כל אחד וטעמו האישי ומוסיפים במידת הצורך...
5
מכניסים פנימה את הגרונות ומבשלים על אש בינונית כשעתיים או עד שהשעועית רכה מאוד והגרונות מתפוררים היטב. המרק נהיה סמיך וככה צריך להיות .....
6
בהצלחה איילת❤.
0
משרים את השעועית כ-12 שעות במים ומסננים. מרתיחים את השעועית ( עד קבלת קצף), מסננים מהמים ושוב מרתיחים חצי שעה במים נקיים (חצי בישול)..
1
מרתיחים את הגרונות בנפרד כחצי שעה, שוטפים ומורידים את חתיכות השומן..
2
בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השמן עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי, העגבניות והשום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את התבלינים כולל הרסק ומערבבים היטב לפתיחת טעמים. .
3
מוסיפים את השעועית לסיר ומערבבים..
4
מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הסיר ומביאים לרתיחה טובה. בודקים טעמים, כל אחד וטעמו האישי ומוסיפים במידת הצורך...
5
מכניסים פנימה את הגרונות ומבשלים על אש בינונית כשעתיים או עד שהשעועית רכה מאוד והגרונות מתפוררים היטב. המרק נהיה סמיך וככה צריך להיות .....