תקציר המתכון: כשקריר בחוץ ⛈⛈ מה יותר מתאים ממרק חם...
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
משרים את השעועית כ-12 שעות במים ומסננים. מרתיחים את השעועית ( עד קבלת קצף), מסננים מהמים ושוב מרתיחים חצי שעה במים נקיים (חצי בישול).
מרתיחים את הגרונות בנפרד כחצי שעה, שוטפים ומורידים את חתיכות השומן.
בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השמן עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי, העגבניות והשום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את התבלינים כולל הרסק ומערבבים היטב לפתיחת טעמים.
מוסיפים את השעועית לסיר ומערבבים.
מוסיפים מים עד 3/4 מגובה הסיר ומביאים לרתיחה טובה. בודקים טעמים, כל אחד וטעמו האישי ומוסיפים במידת הצורך..
מכניסים פנימה את הגרונות ומבשלים על אש בינונית כשעתיים או עד שהשעועית רכה מאוד והגרונות מתפוררים היטב. המרק נהיה סמיך וככה צריך להיות ....
בהצלחה איילת❤