אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

6,393
צפיות

עוגת פרג ושוקולד חגיגית ללא גלוטן ב-5 דקות של סבתא לאה

המתכון של
עוגת פרג ושוקולד חגיגית ללא גלוטן ב-5 דקות של סבתא לאה

עוגה גדושה בפרג ובשוקולד מפנקת, מושלמת, נימוחה, פרווה, בחושה, טעימה בטירוף שלא תפסיקו ליישר, מתכון סופר מהיר וקל, ערבוב ולתנור, כל אחד יכול.

  • קטגוריהללא גלוטן
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
  • תבנית עגולה קוטר 22-24 או תבנית מלבנית קטנה 22x31.
  • לעוגה
  • 4 ביצים שלמות L.
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם).
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
  • קורט מלח.
  • 2 כוסות פרג טחון (200 גרם).
  • 1 כוס שקדים טחונים או 1 כוס אגוזים טחונים (100 גרם, מה שאוהבים.
  • 1/2 כוס שמן (100 גרם).
  • גרידת לימון או גרידת תפוז מה שאוהבים.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 200 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ דק.
  • לציפוי
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה 38 או 1 שמנת צמחית לפרווה (250 מ"ל).
  • 150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות.
  • 1 כף דבש.
  • 2 כפות מים רותחים.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות. .


  • 2

    שמים בקערה גדולה את הביצים, סוכר, סוכר וניל קורט מלח, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה כ-2 דקות.


  • 3

    מוסיפים את הפרג, אבקת השקדים או האגוזים, שמן, גרדת לימון או גרדת תפוז, תמצית וניל, וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה .


  • 4

    מוסיפים את השוקולד הקצוץ וממשיכים לטרוף/לערבב היטב עד לתערובת אחידה .


  • 5

    יוצקים את התערובת של העוגה לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, מיישרים בעזרת מרית, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר ומכניסים לתנור לאפייה 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .


  • 6

    מוציאים מהתנור ומקררים מעט.


  • 7

    הכנת הציפוי... .


  • 8

    מרוקנים את השמנת לתוך קערה חסינת אש, מוסיפים את קוביות השוקולד, מכניסים למיקרוגל לדקה או עד לחימום השמנת, מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.


  • 9

    מוסיפים את הדבש, מים רותחים ומערבבים עד לקבלת ציפוי אחיד וחלק .


  • 10

    מחוררים בזהירות ובעדינות את העוגה בעזרת קיסם לאורך ולרוחב, יוצקים את הציפוי מעל העוגה, מחכים כ-15 דקות עד להתייצבות הציפוי, מגישים לצד כדור גלידה ומתענגים .


  • 11

    טיפ... .


  • 12

    אפשר לקשט את העוגה באגוזים, בקוקוס, במטבעות של שוקולד מריר או שוקולד לבן, סוכריות צבעוניות ועוד... .


  • 13

    זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות עבודה ויש לכם עוגה יפהפייה, טעימה בטירוף, שמתאימה לפורים, פסח ולכל השנה .


  • 14

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות. .


2

שמים בקערה גדולה את הביצים, סוכר, סוכר וניל קורט מלח, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה כ-2 דקות.


3

מוסיפים את הפרג, אבקת השקדים או האגוזים, שמן, גרדת לימון או גרדת תפוז, תמצית וניל, וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה .


4

מוסיפים את השוקולד הקצוץ וממשיכים לטרוף/לערבב היטב עד לתערובת אחידה .


5

יוצקים את התערובת של העוגה לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, מיישרים בעזרת מרית, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר ומכניסים לתנור לאפייה 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .


6

מוציאים מהתנור ומקררים מעט.


7

הכנת הציפוי... .


8

מרוקנים את השמנת לתוך קערה חסינת אש, מוסיפים את קוביות השוקולד, מכניסים למיקרוגל לדקה או עד לחימום השמנת, מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.


9

מוסיפים את הדבש, מים רותחים ומערבבים עד לקבלת ציפוי אחיד וחלק .


10

מחוררים בזהירות ובעדינות את העוגה בעזרת קיסם לאורך ולרוחב, יוצקים את הציפוי מעל העוגה, מחכים כ-15 דקות עד להתייצבות הציפוי, מגישים לצד כדור גלידה ומתענגים .


11

טיפ... .


12

אפשר לקשט את העוגה באגוזים, בקוקוס, במטבעות של שוקולד מריר או שוקולד לבן, סוכריות צבעוניות ועוד... .


13

זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות עבודה ויש לכם עוגה יפהפייה, טעימה בטירוף, שמתאימה לפורים, פסח ולכל השנה .


14

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים