אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

916
צפיות

דוחן ברוטב אדום

המתכון של
דוחן ברוטב אדום

ארוחה חמה, טעימה, בריאה! ומשביעה :) הדוחן בריא מאוד ! משביע ומזין. לדעתי הוא טעים כשהוא רך, ומתובל טוב. לכן אני מציעה לנסות את המתכון ובפעמים הבאות לשפר לפי מה שאתם אוהבות את כמות המים והתבלינים.

  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • בצל גדול
  • 2 כוסות דוחן
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 5 עגבניות
  • 2 שיני שום
  • כף גדושה פטרוזיליה/ כוסברה/ בזיליקום יבשים
  • כף מחוקה צ'ילי גרוס
  • כף פפריקה
  • כפית מלח ( להוסיף לפי הטעם)
  • כמה הבזקים של פלפל שחור
אופן ההכנה
  • 1

    קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו בשמן זית עד שמזהיב.


  • 2

    מוסיפים את הדוחן ומטגנים שתי דק'.


  • 3

    מוסיפים 4 כוסות מים רותחים..


  • 4

    טוחנים את העגבניות במעבד מזון.


  • 5

    מוסיפים לעגבניות 3 שיני שום וממשיכים לטחון..


  • 6

    מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר הדוחן. .


  • 7

    מוסיפים תבלינים ומערבבים..


  • 8

    ממתינים כעשרים דק' כשהדוחן מתבשל על אש בנונית..


  • 9

    אם נשאר עוד הרבה נוזלים- ממשיכים לבשל עוד כמה דק'..


  • 10

    אם נגמר הנוזלים והדוחן עדיין קשה- להוסיף מים ולערבב ולהמשיך לבשל..


  • 11

    כאשר נגמר הנוזלים והדוחן רך, לכבות את האש, להמתין כעשר דק' עם סיר סגור..


  • 12

    הערה נוספת :) אם חלק מהדוחן מוכן ויש גרגרים שנשארו קשים לגמרי כנראה הבישול היה על אש גבוהה מידי..


  • 13

    להגיש- בתאבון ולבריאות.


1

קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו בשמן זית עד שמזהיב.


2

מוסיפים את הדוחן ומטגנים שתי דק'.


3

מוסיפים 4 כוסות מים רותחים..


4

טוחנים את העגבניות במעבד מזון.


5

מוסיפים לעגבניות 3 שיני שום וממשיכים לטחון..


6

מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר הדוחן. .


7

מוסיפים תבלינים ומערבבים..


8

ממתינים כעשרים דק' כשהדוחן מתבשל על אש בנונית..


9

אם נשאר עוד הרבה נוזלים- ממשיכים לבשל עוד כמה דק'..


10

אם נגמר הנוזלים והדוחן עדיין קשה- להוסיף מים ולערבב ולהמשיך לבשל..


11

כאשר נגמר הנוזלים והדוחן רך, לכבות את האש, להמתין כעשר דק' עם סיר סגור..


12

הערה נוספת :) אם חלק מהדוחן מוכן ויש גרגרים שנשארו קשים לגמרי כנראה הבישול היה על אש גבוהה מידי..


13

להגיש- בתאבון ולבריאות.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים