לןגן

דוחן ברוטב אדום

מאת: טובה הדאיה, פורסם: 20/07/2020 | 15:48
דוחן ברוטב אדום

תקציר המתכון: ארוחה חמה, טעימה, בריאה! ומשביעה :) הדוחן בריא מאוד ! משביע ומזין. לדעתי הוא טעים כשהוא רך, ומתובל טוב. לכן אני מציעה לנסות את המתכון ובפעמים הבאות לשפר לפי מה שאתם אוהבות את כמות המים והתבלינים.

קטגוריה: ללא גלוטן, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו בשמן זית עד שמזהיב

  2. מוסיפים את הדוחן ומטגנים שתי דק'

  3. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים.

  4. טוחנים את העגבניות במעבד מזון

  5. מוסיפים לעגבניות 3 שיני שום וממשיכים לטחון.

  6. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר הדוחן.

  7. מוסיפים תבלינים ומערבבים.

  8. ממתינים כעשרים דק' כשהדוחן מתבשל על אש בנונית.

  9. אם נשאר עוד הרבה נוזלים- ממשיכים לבשל עוד כמה דק'.

  10. אם נגמר הנוזלים והדוחן עדיין קשה- להוסיף מים ולערבב ולהמשיך לבשל.

  11. כאשר נגמר הנוזלים והדוחן רך, לכבות את האש, להמתין כעשר דק' עם סיר סגור.

  12. הערה נוספת :) אם חלק מהדוחן מוכן ויש גרגרים שנשארו קשים לגמרי כנראה הבישול היה על אש גבוהה מידי.

  13. להגיש- בתאבון ולבריאות