תקציר המתכון: ארוחה חמה, טעימה, בריאה! ומשביעה :) הדוחן בריא מאוד ! משביע ומזין. לדעתי הוא טעים כשהוא רך, ומתובל טוב. לכן אני מציעה לנסות את המתכון ובפעמים הבאות לשפר לפי מה שאתם אוהבות את כמות המים והתבלינים.
קטגוריה: ללא גלוטן, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו בשמן זית עד שמזהיב
מוסיפים את הדוחן ומטגנים שתי דק'
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים.
טוחנים את העגבניות במעבד מזון
מוסיפים לעגבניות 3 שיני שום וממשיכים לטחון.
מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר הדוחן.
מוסיפים תבלינים ומערבבים.
ממתינים כעשרים דק' כשהדוחן מתבשל על אש בנונית.
אם נשאר עוד הרבה נוזלים- ממשיכים לבשל עוד כמה דק'.
אם נגמר הנוזלים והדוחן עדיין קשה- להוסיף מים ולערבב ולהמשיך לבשל.
כאשר נגמר הנוזלים והדוחן רך, לכבות את האש, להמתין כעשר דק' עם סיר סגור.
הערה נוספת :) אם חלק מהדוחן מוכן ויש גרגרים שנשארו קשים לגמרי כנראה הבישול היה על אש גבוהה מידי.
להגיש- בתאבון ולבריאות