ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהעוגיות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
100 גר' חמאה מלוחה רכה בחום החדר וחתוכה לחתיכות
-
-
-
-
1/2 ק"ג קמח תופח (או קמח רגיל +1 שקית אבקת אפיה)
-
למריחה וציפוי העוגיות : 1 ביצה ושומשום
אופן ההכנה
-
1
כמות העוגיות כ- 45 .
-
2
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את החמאה, שמן, מים ומלח מערבלים באיטיות נמוכה.
-
3
מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לערבל במהירות איטית עד שהקמח נבלע בבצק. מעלים את מהירות המיקסר למקסימום, עד לקבלת בצק אחיד ורך.
-
4
קורצים מהבצק כדורים קטנים (בגודל פינג פונג). יוצרים מכל עיגול רצועה קצרה ודקה. סוגרים לחישוק, טובלים את החלק העליון של העוגיה בביצה ובשומשום.
-
5
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד המצופה כלפי מעלה.
-
6
אופים כ-45 דקות בחום 170 מעלות.
-
7
מצננים את העוגיות לגמרי ומכניסים אותן לכלי אטום.
1
כמות העוגיות כ- 45 .
2
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את החמאה, שמן, מים ומלח מערבלים באיטיות נמוכה.
3
מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לערבל במהירות איטית עד שהקמח נבלע בבצק. מעלים את מהירות המיקסר למקסימום, עד לקבלת בצק אחיד ורך.
4
קורצים מהבצק כדורים קטנים (בגודל פינג פונג). יוצרים מכל עיגול רצועה קצרה ודקה. סוגרים לחישוק, טובלים את החלק העליון של העוגיה בביצה ובשומשום.
5
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד המצופה כלפי מעלה.
6
אופים כ-45 דקות בחום 170 מעלות.
7
מצננים את העוגיות לגמרי ומכניסים אותן לכלי אטום.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים