ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהתבשילים
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
-
אפשר להוסיף כל ירק חצילים בטטות ...
-
על כל כוס אורז כוס וחצי מים
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
חותכים את החצילים לפרוסות ארוכות ממליחים ושמים בצד כדי שיצאו הנוזלים .
-
2
חותכים את הגזר ותפוחי אדמה לפרוסות .
-
3
מטגנים את החצילים והירקות בשמן ( אפשר לאפות בתנור).
-
4
מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד.
-
5
משמנים את הסיר ושמים בתוכו נייר אפיה .
-
6
בתחתית הסיר מסדרים את התפו"א ואת פרוסות החצילים מסדרים בצדדים.
-
7
שמים חצי מכמות האורז המתובל ומעליו את הגזר והבצל (אפשר להוסיף חתיכות עוף או בשר מבושלים) .
-
8
מעל שמים את האורז הנותר.
-
9
מקפלים את שארית החציל פנימה מעל האורז .
-
10
מוסיפים מים .
-
11
מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה..
-
12
מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ- 50 דקות או עד שהמים מתאדים לגמרי.
-
13
לפני שהופכים את המקלובה מומלץ להמתין רבע שעה לפחות .
-
14
בהצלחה נועם זיגדון 💞.
1
חותכים את החצילים לפרוסות ארוכות ממליחים ושמים בצד כדי שיצאו הנוזלים .
2
חותכים את הגזר ותפוחי אדמה לפרוסות .
3
מטגנים את החצילים והירקות בשמן ( אפשר לאפות בתנור).
4
מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד.
5
משמנים את הסיר ושמים בתוכו נייר אפיה .
6
בתחתית הסיר מסדרים את התפו"א ואת פרוסות החצילים מסדרים בצדדים.
7
שמים חצי מכמות האורז המתובל ומעליו את הגזר והבצל (אפשר להוסיף חתיכות עוף או בשר מבושלים) .
8
מעל שמים את האורז הנותר.
9
מקפלים את שארית החציל פנימה מעל האורז .
10
מוסיפים מים .
11
מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה..
12
מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ- 50 דקות או עד שהמים מתאדים לגמרי.
13
לפני שהופכים את המקלובה מומלץ להמתין רבע שעה לפחות .
14
בהצלחה נועם זיגדון 💞.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים