לןגן

מקלובה

מאת: נועם זיגדון, פורסם: 31/05/2020 | 20:01
מקלובה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חותכים את החצילים לפרוסות ארוכות ממליחים ושמים בצד כדי שיצאו הנוזלים

  2. חותכים את הגזר ותפוחי אדמה לפרוסות

  3. מטגנים את החצילים והירקות בשמן ( אפשר לאפות בתנור)

  4. מערבבים את כל מרכיבי המלית יחד

  5. משמנים את הסיר ושמים בתוכו נייר אפיה

  6. בתחתית הסיר מסדרים את התפו"א ואת פרוסות החצילים מסדרים בצדדים

  7. שמים חצי מכמות האורז המתובל ומעליו את הגזר והבצל (אפשר להוסיף חתיכות עוף או בשר מבושלים)

  8. מעל שמים את האורז הנותר

  9. מקפלים את שארית החציל פנימה מעל האורז

  10. מוסיפים מים

  11. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.

  12. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ- 50 דקות או עד שהמים מתאדים לגמרי

  13. לפני שהופכים את המקלובה מומלץ להמתין רבע שעה לפחות

  14. בהצלחה נועם זיגדון 💞