אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

2,779
צפיות

אושפלאו

המתכון של
אושפלאו

האושפלאו טעים ביותר והכל בזכות המתכון של אריאלה גולדמן

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קג' בשר שפונדרה (מס'9) חתוך לקוביות קטנות
  • 3-4 בצלים חתוכים ומוזהבים
  • 4 גזרים קלופים, חתוכים למקלות
  • 1 ראש שום
  • גבעול סלרי חתוך דק
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כף כורכום
  • 3 כוסות אורז בסמטי שטופים
  • שקדים מולבנים פרוסים
  • אפשר לעטר בבצל ירוק פרוס דק/ או כוסברה קצוצה / פטרוזיליה
אופן ההכנה
  • 1

    לבשל בסיר לחץ את קוביות הבשר, 45 דקות, (או בסיר רגיל בערך שעתיים) להוסיף עלה דפנה, 4 גרגירי פלפל אנגלי, פלפל שחור ומלח.


  • 2

    לחמם שמן זית וכורכום בסיר רחב, מוסיפים את הבצלים ומזהיבים, אחרי שהבצל הזהיב להוסיף את מקלות הגזר להמשיך ולטגן, להוסיף את השום והסלרי.


  • 3

    אחרי שהכל מטוגן יפה להוסיף את האורז, לערבב טוב ולהוסיף 6 כוסות מים רותחים. לבשל על אש קטנה עד שהאורז רך.


  • 4

    להוסיף לסיר את קוביות הבשר המבושלים והשקדים. לטעום ולשפר טעמים. לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות עד ספיגת טעמים. יתכן וצריך להוסיף עוד מעט מים.


  • 5

    ניתן לעטר בבצל ירוק או עשבי תיבול .


1

לבשל בסיר לחץ את קוביות הבשר, 45 דקות, (או בסיר רגיל בערך שעתיים) להוסיף עלה דפנה, 4 גרגירי פלפל אנגלי, פלפל שחור ומלח.


2

לחמם שמן זית וכורכום בסיר רחב, מוסיפים את הבצלים ומזהיבים, אחרי שהבצל הזהיב להוסיף את מקלות הגזר להמשיך ולטגן, להוסיף את השום והסלרי.


3

אחרי שהכל מטוגן יפה להוסיף את האורז, לערבב טוב ולהוסיף 6 כוסות מים רותחים. לבשל על אש קטנה עד שהאורז רך.


4

להוסיף לסיר את קוביות הבשר המבושלים והשקדים. לטעום ולשפר טעמים. לבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות עד ספיגת טעמים. יתכן וצריך להוסיף עוד מעט מים.


5

ניתן לעטר בבצל ירוק או עשבי תיבול .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים