אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

600
צפיות

כרוב ממולא באורז ובשר

המתכון של
כרוב ממולא באורז ובשר

כרוב ממולא שהכנתי בצורת ספירלה יפה להגשה

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 2 כוסות אורז
  • עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 6 שיני שום קצוצות
  • כוסברה קצוצה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • כרפס קצוץ
  • נענע קצוצה
  • לימונית קצוץ
  • גמבה חתוכה לקוביות
  • כפית רסק עגבניות
  • כמון
  • פפריקה מתוקה טוניסאית בשמן
  • פלפל שחור
  • קינמון
  • אגוז מוסט
  • שמן
  • כרוב בינוני
  • מרכיבים לרוטב
  • 350 גר' רסק עגבניות
  • בערך 2 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • פפריקה טוניסאית מתוקה בשמן
  • קינמון
  • אגוז מוסקט
  • שמן
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה עמוקה שמים בצל קצוץ, שום וגמבה חתוכה לקוביות, מערבבים שמים את האורז והשמן ומערבבים, שמים את הבשר הטחון ומערבבים מוסיפים את העגבנייה ומערבבים,מוסיפים תבלינים ואת הירק הקצוץ ומערבבים היטב.


  • 2

    עד לאיחוד כל החומרים. .


  • 3

    מרתיחים מים חותכים את הראש של הכרוב ושמים את הכרוב במים לכמה דקות עד שהכרוב מתרכך..


  • 4

    מוציאים מהמים ומפרידים את העלים אם עלה הכרוב גדול חוצים את עלה הכרוב לחצי במידה ולא שמים מהמילוי בקצה של הכרוב ומגלגלים לצורת רולדה ומגלגלים לצורת ספירלה..


  • 5

    מרפדים סיר רחב עם עלי כרוב ומסדרים את הכרוב בתוך הסיר..


  • 6

    הכנת הרוטב: בקערה שמים את הרסק העגבניות, השמן ומים רותחים ומערבבים מוסיפים את התבלינים ושופכים על הכרוב..


  • 7

    מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה בערך שעה. אם חסר מים אפשר להוסיף..


1

בקערה עמוקה שמים בצל קצוץ, שום וגמבה חתוכה לקוביות, מערבבים שמים את האורז והשמן ומערבבים, שמים את הבשר הטחון ומערבבים מוסיפים את העגבנייה ומערבבים,מוסיפים תבלינים ואת הירק הקצוץ ומערבבים היטב.


2

עד לאיחוד כל החומרים. .


3

מרתיחים מים חותכים את הראש של הכרוב ושמים את הכרוב במים לכמה דקות עד שהכרוב מתרכך..


4

מוציאים מהמים ומפרידים את העלים אם עלה הכרוב גדול חוצים את עלה הכרוב לחצי במידה ולא שמים מהמילוי בקצה של הכרוב ומגלגלים לצורת רולדה ומגלגלים לצורת ספירלה..


5

מרפדים סיר רחב עם עלי כרוב ומסדרים את הכרוב בתוך הסיר..


6

הכנת הרוטב: בקערה שמים את הרסק העגבניות, השמן ומים רותחים ומערבבים מוסיפים את התבלינים ושופכים על הכרוב..


7

מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה בערך שעה. אם חסר מים אפשר להוסיף..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים