ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהפשטידות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
-
2 גזרים קלופים ומגורדים גס
-
3 קישואים בינוניים קלופים, מגורדים גס ולסחוט עם היד מנוזלים
-
-
בערך 100 גר' גבינה צהובה מגוררת (שליש כוס)
-
שני שליש כוס קמח רגיל או כוסמין
-
חצי שקית אבקת אפייה (5 גר')
-
-
כף גדושה אבקת מרק עוף, כפית מלח שטוחה, חצי כפית פלפל שחור
-
פירורי לחם לפיזור על העיסה
אופן ההכנה
-
1
לחמם תנור ל- 180 מע'.
-
2
במחבת לטגן בשמן זית את הבצל עד הזהבה..
-
3
להוסיף את הגזר והקישואים המגורדים, לערבב היטב, לסגור עם מכסה, להוריד את האש ולטגן כ- 5 דק'..
-
4
להסיר מהאש ולתת להתקרר מעט..
-
5
להעביר את התערובת לקערה, להוסיף את כל המרכיבים חוץ מפירורי הלחם..
-
6
לערבב היטב ולמזוג את העיסה לתבנית אינגליש קייק משומנת או לתבנית מאפינס משומנת כשני שליש מהגובה..
-
7
לפזר למעלה פירורי לחם..
-
8
לאפות כ- 40 דק' או עד שמזהיב..
-
9
להוציא לצינון ל- 10 דק' לפחות ולטרוף.
-
10
למחרת עוד יותר טעימה אחרי לילה במקרר - אפשר לאכול קרה או חמה..
1
לחמם תנור ל- 180 מע'.
2
במחבת לטגן בשמן זית את הבצל עד הזהבה..
3
להוסיף את הגזר והקישואים המגורדים, לערבב היטב, לסגור עם מכסה, להוריד את האש ולטגן כ- 5 דק'..
4
להסיר מהאש ולתת להתקרר מעט..
5
להעביר את התערובת לקערה, להוסיף את כל המרכיבים חוץ מפירורי הלחם..
6
לערבב היטב ולמזוג את העיסה לתבנית אינגליש קייק משומנת או לתבנית מאפינס משומנת כשני שליש מהגובה..
7
לפזר למעלה פירורי לחם..
8
לאפות כ- 40 דק' או עד שמזהיב..
9
להוציא לצינון ל- 10 דק' לפחות ולטרוף.
10
למחרת עוד יותר טעימה אחרי לילה במקרר - אפשר לאכול קרה או חמה..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים