אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

1,148
צפיות

מרק כתום

המתכון של
מרק כתום

מרק עשיר בירקות ועדשים כתומים.

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 דלורית קטנה
  • 3 גזרים
  • 3 בטטות
  • 4 שיני שום כתושים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • מעט שמן לטיגון
  • 3/4 כוס עדשים כתומים מושרים
  • מלח, פ.שחור גרוס, מ.עוף, כורכום, חאוויג'
  • מים רותחים לפי הצורך
אופן ההכנה
  • 1

    מרק כתום עשיר/נדיה אביזוב גדלוב.


  • 2

    לשטוף ולהשרות את העדשים..


  • 3

    את הירקות לקלף לשטוף ולחתוך לקוביות אחידות בגודלן..


  • 4

    בסיר עמוק לשים מעט שמן לטגן את הבצל והשום ולתבל ב 1/4 כפית מכל תבלין להוסיף את הירקות ולטגון מס' דקות..


  • 5

    להוסיף מים רותחים בערך 2 ס"מ מעל הירקות על להבה בינונית עם מכסה סגור לבשל בערך 30 דק'. לטעום ולתקן תיבול.


  • 6

    לסננן את העדשים ולהוסיף למרק לבשל בערך 10 דקות נוספות, לכבות את הגז ועם מוט בלנדר לטחון למרקם רצוי..


  • 7

    (אני מעכתי עם המועך למרקם גס).


1

מרק כתום עשיר/נדיה אביזוב גדלוב.


2

לשטוף ולהשרות את העדשים..


3

את הירקות לקלף לשטוף ולחתוך לקוביות אחידות בגודלן..


4

בסיר עמוק לשים מעט שמן לטגן את הבצל והשום ולתבל ב 1/4 כפית מכל תבלין להוסיף את הירקות ולטגון מס' דקות..


5

להוסיף מים רותחים בערך 2 ס"מ מעל הירקות על להבה בינונית עם מכסה סגור לבשל בערך 30 דק'. לטעום ולתקן תיבול.


6

לסננן את העדשים ולהוסיף למרק לבשל בערך 10 דקות נוספות, לכבות את הגז ועם מוט בלנדר לטחון למרקם רצוי..


7

(אני מעכתי עם המועך למרקם גס).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים