אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

8,020
צפיות

בצלים ממולאים

המתכון של
בצלים ממולאים

הבצלים יצאו יפים ומאוד מאוד טעימים והכל תודות למתכון של אריאלה גולדמן

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • המתכון עבור 4 -5 בצלים גדולים מאוד מאוד, לבשל בסיר סוטאז רחב
  • חומרי הרוטב
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1 כף פפריקה
  • 4 כפות רוטב רימונים
  • קופ' קטנה של רסק עגבניות
  • מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • תערובת המילוי
  • 300 גר' בשר בקר טחון (לא מטוגן)
  • כוס ורבע אורז עגול (לא מבושל)
  • צרור כוסברה/פטרוזיליה
  • בצל קצוץ דק
  • 1 כף רכז רימונים
  • תיבול - מלח, פלפל שחור גרוס, קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה
  • 1

    להכניס לשקית ניילון 4-5 בצלים גדולים, קלופים שחורצים אותם לאורכם מקצה לקצה עד הליבה אבל לא עד הסוף.


  • 2

    שמים את השקית במיקרוגל כ-8-10 דקות לבדוק שהבצלים התרככו. מוציאים אותם ומצננים היטב כי הבצלים חמים מאוד, ממש שורפים. כשהתקררו מפרידים את הגלדים, ממלאים בנדיבות ומגלגלים כמו רולדה.


  • 3

    בסיר רחב מסדרים את הבצלים אפשר ב 2 שכבות כשהם צמודים והדוקים זה לזה ופתח הסגירה כלפי מטה.


  • 4

    מכינים את הרוטב בקערה ומוזגים אותו לסיר מסביב לבצלים. מכסים את הבצלים בצלחת הפוכה או מכסה של סיר.


  • 5

    אם חסר נוזלים להוסיף מים. הנוזלים צריכים להגיע עד לגובה הבצלים ולא מעבר.


  • 6

    מבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שהרוטב מבריק וסמיך והבצלים שזופים ומקורמלים. להשאיר את הסיר עם הממולאים עוד שעה על הכיריים. הרוטב נספג והממולאים מקבלים צבע שחום/אדמדם.


1

להכניס לשקית ניילון 4-5 בצלים גדולים, קלופים שחורצים אותם לאורכם מקצה לקצה עד הליבה אבל לא עד הסוף.


2

שמים את השקית במיקרוגל כ-8-10 דקות לבדוק שהבצלים התרככו. מוציאים אותם ומצננים היטב כי הבצלים חמים מאוד, ממש שורפים. כשהתקררו מפרידים את הגלדים, ממלאים בנדיבות ומגלגלים כמו רולדה.


3

בסיר רחב מסדרים את הבצלים אפשר ב 2 שכבות כשהם צמודים והדוקים זה לזה ופתח הסגירה כלפי מטה.


4

מכינים את הרוטב בקערה ומוזגים אותו לסיר מסביב לבצלים. מכסים את הבצלים בצלחת הפוכה או מכסה של סיר.


5

אם חסר נוזלים להוסיף מים. הנוזלים צריכים להגיע עד לגובה הבצלים ולא מעבר.


6

מבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שהרוטב מבריק וסמיך והבצלים שזופים ומקורמלים. להשאיר את הסיר עם הממולאים עוד שעה על הכיריים. הרוטב נספג והממולאים מקבלים צבע שחום/אדמדם.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים