המתכון עבור 4 -5 בצלים גדולים מאוד מאוד, לבשל בסיר סוטאז רחב
חומרי הרוטב
1 כף אבקת מרק
1 כף פפריקה
4 כפות רוטב רימונים
קופ' קטנה של רסק עגבניות
מיץ לימון סחוט מ-2 לימונים
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
תערובת המילוי
300 גר' בשר בקר טחון (לא מטוגן)
כוס ורבע אורז עגול (לא מבושל)
צרור כוסברה/פטרוזיליה
בצל קצוץ דק
1 כף רכז רימונים
תיבול - מלח, פלפל שחור גרוס, קמצוץ אגוז מוסקט
אופן ההכנה
1
להכניס לשקית ניילון 4-5 בצלים גדולים, קלופים שחורצים אותם לאורכם מקצה לקצה עד הליבה אבל לא עד הסוף.
2
שמים את השקית במיקרוגל כ-8-10 דקות לבדוק שהבצלים התרככו. מוציאים אותם ומצננים היטב כי הבצלים חמים מאוד, ממש שורפים. כשהתקררו מפרידים את הגלדים, ממלאים בנדיבות ומגלגלים כמו רולדה.
3
בסיר רחב מסדרים את הבצלים אפשר ב 2 שכבות כשהם צמודים והדוקים זה לזה ופתח הסגירה כלפי מטה.
4
מכינים את הרוטב בקערה ומוזגים אותו לסיר מסביב לבצלים. מכסים את הבצלים בצלחת הפוכה או מכסה של סיר.
5
אם חסר נוזלים להוסיף מים. הנוזלים צריכים להגיע עד לגובה הבצלים ולא מעבר.
6
מבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שהרוטב מבריק וסמיך והבצלים שזופים ומקורמלים. להשאיר את הסיר עם הממולאים עוד שעה על הכיריים. הרוטב נספג והממולאים מקבלים צבע שחום/אדמדם.
1
להכניס לשקית ניילון 4-5 בצלים גדולים, קלופים שחורצים אותם לאורכם מקצה לקצה עד הליבה אבל לא עד הסוף.
2
שמים את השקית במיקרוגל כ-8-10 דקות לבדוק שהבצלים התרככו. מוציאים אותם ומצננים היטב כי הבצלים חמים מאוד, ממש שורפים. כשהתקררו מפרידים את הגלדים, ממלאים בנדיבות ומגלגלים כמו רולדה.
3
בסיר רחב מסדרים את הבצלים אפשר ב 2 שכבות כשהם צמודים והדוקים זה לזה ופתח הסגירה כלפי מטה.
4
מכינים את הרוטב בקערה ומוזגים אותו לסיר מסביב לבצלים. מכסים את הבצלים בצלחת הפוכה או מכסה של סיר.
5
אם חסר נוזלים להוסיף מים. הנוזלים צריכים להגיע עד לגובה הבצלים ולא מעבר.
6
מבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שהרוטב מבריק וסמיך והבצלים שזופים ומקורמלים. להשאיר את הסיר עם הממולאים עוד שעה על הכיריים. הרוטב נספג והממולאים מקבלים צבע שחום/אדמדם.