לןגן

בצלים ממולאים

מאת: מירי גולני, פורסם: 12/10/2019 | 16:35
בצלים ממולאים

תקציר המתכון: הבצלים יצאו יפים ומאוד מאוד טעימים והכל תודות למתכון של אריאלה גולדמן

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרי הרוטב

תערובת המילוי

אופן הכנה

  1. להכניס לשקית ניילון 4-5 בצלים גדולים, קלופים שחורצים אותם לאורכם מקצה לקצה עד הליבה אבל לא עד הסוף

  2. שמים את השקית במיקרוגל כ-8-10 דקות לבדוק שהבצלים התרככו. מוציאים אותם ומצננים היטב כי הבצלים חמים מאוד, ממש שורפים. כשהתקררו מפרידים את הגלדים, ממלאים בנדיבות ומגלגלים כמו רולדה

  3. בסיר רחב מסדרים את הבצלים אפשר ב 2 שכבות כשהם צמודים והדוקים זה לזה ופתח הסגירה כלפי מטה

  4. מכינים את הרוטב בקערה ומוזגים אותו לסיר מסביב לבצלים. מכסים את הבצלים בצלחת הפוכה או מכסה של סיר

  5. אם חסר נוזלים להוסיף מים. הנוזלים צריכים להגיע עד לגובה הבצלים ולא מעבר

  6. מבשלים על אש קטנה כשעתיים עד שהרוטב מבריק וסמיך והבצלים שזופים ומקורמלים. להשאיר את הסיר עם הממולאים עוד שעה על הכיריים. הרוטב נספג והממולאים מקבלים צבע שחום/אדמדם