אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

54,092
צפיות

סלמון ברוטב סויה וטריאקי

המתכון של
סלמון ברוטב סויה וטריאקי

טעיםםם

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 חתיכות דג סלמון נקי מעור
  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה שמן שומשום
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
  • 1

    להסיר את עור הדג ולהשרות עם מעט מלח ולימון לחצי שעה .


  • 2

    בקערה שמים את כל הרטבים והתבלינים ומערבבים היטב .


  • 3

    מוסיפים פנימה את הדגים ועוטפים כל חתיכה עם הרוטב, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לספיגת הטעמים.


  • 4

    מעבירים את הדגים לתבנית אפיה ושופכים מעל את הרוטב.


  • 5

    מפזרים מעליהם מעט כוסברה קצוצה ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים ללא כיסוי כעשרים דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם.


  • 6

    מומלץ לאחר עשר דקות של אפיה לקחת מהרוטב שבתבנית ולשים מעל הדג כך שהטעמים יספגו מכל הכיוונים.


1

להסיר את עור הדג ולהשרות עם מעט מלח ולימון לחצי שעה .


2

בקערה שמים את כל הרטבים והתבלינים ומערבבים היטב .


3

מוסיפים פנימה את הדגים ועוטפים כל חתיכה עם הרוטב, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לספיגת הטעמים.


4

מעבירים את הדגים לתבנית אפיה ושופכים מעל את הרוטב.


5

מפזרים מעליהם מעט כוסברה קצוצה ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים ללא כיסוי כעשרים דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם.


6

מומלץ לאחר עשר דקות של אפיה לקחת מהרוטב שבתבנית ולשים מעל הדג כך שהטעמים יספגו מכל הכיוונים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים