אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

5,151
צפיות

עוגת אורז מתוקה עם שקדים

המתכון של
עוגת אורז מתוקה עם שקדים

ללא גלוטן טעימה בריאה ומיוחדת

  • קטגוריהאורז סוגת
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 כוס אורז עגול של סוגת (כוס חדפ חם)
  • 1 שמנת מתוקה 250 מ״ל
  • 2 כוסות חלב(כוס חדפ חם)
  • 80 גר׳ חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 4 ביצים מופרדות
  • כפית ורבע קינמון
  • כפית וחצי תמצית וניל
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 1/2 כוס סוכר לבן (להקצפת החלבונים)
  • 1/2 כוס אבקת שקדים טחונים
  • 1/2 כוס צימוקים ( לא חובה)
  • 10 עוגיות פטיבר ללא גלוטן טחונות לפירורים.
אופן ההכנה
  • 1

    כוס אורז עגול (כוס חדפ חם).


  • 2

    1 שמנת מתוקה 250 מ״ל .


  • 3

    2כוסות חלב חדפ חם .


  • 4

    להרתיח את החלב והשמנת ולבשל את האורז עד שהאורז מתבשל ונהיה רך,לצנן את האורז!.


  • 5

    בקערת המיקסר מקציפים 80 גר חמאה וכוס סוכר חום עד לתערובת קרמית. לאחר מכן להוסיף:4 חלמונים + כפית ורבע קינמון + כפית וחצי תמצית וניל + כף גרידת תפוז להקציף עד לתערובת קרמית ותפוחה!.


  • 6

    בקערת המיקסר להקציף 4 חלבונים יחד עם 1/2 כוס סוכר לבן עד לקצף יציב. .


  • 7

    להוסיף את תערובת החמאה לתוך האורז המבושל ולהוסיף 1/2 כוס אבקת שקדים טחונים+ רבע כוס פטיבר (ללא גלוטן) טחון+ 1/2 כוס צימוקים .


  • 8

    לערבב היטב ולקפל את קציפת החלבונים בעדינות לתערובת ..


  • 9

    לשמן היטב תבנית 24 עם חמאה לפזר בתחתית פטיבר(ללא גלוטן) טחון למזוג את הבלילה, לקשט מלמעלה עם שקדים מולבנים פרוסים ולאפות בתנור שחומם מראש 180 כ 50 דקות ..


1

כוס אורז עגול (כוס חדפ חם).


2

1 שמנת מתוקה 250 מ״ל .


3

2כוסות חלב חדפ חם .


4

להרתיח את החלב והשמנת ולבשל את האורז עד שהאורז מתבשל ונהיה רך,לצנן את האורז!.


5

בקערת המיקסר מקציפים 80 גר חמאה וכוס סוכר חום עד לתערובת קרמית. לאחר מכן להוסיף:4 חלמונים + כפית ורבע קינמון + כפית וחצי תמצית וניל + כף גרידת תפוז להקציף עד לתערובת קרמית ותפוחה!.


6

בקערת המיקסר להקציף 4 חלבונים יחד עם 1/2 כוס סוכר לבן עד לקצף יציב. .


7

להוסיף את תערובת החמאה לתוך האורז המבושל ולהוסיף 1/2 כוס אבקת שקדים טחונים+ רבע כוס פטיבר (ללא גלוטן) טחון+ 1/2 כוס צימוקים .


8

לערבב היטב ולקפל את קציפת החלבונים בעדינות לתערובת ..


9

לשמן היטב תבנית 24 עם חמאה לפזר בתחתית פטיבר(ללא גלוטן) טחון למזוג את הבלילה, לקשט מלמעלה עם שקדים מולבנים פרוסים ולאפות בתנור שחומם מראש 180 כ 50 דקות ..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים