תקציר המתכון: ללא גלוטן טעימה בריאה ומיוחדת
קטגוריה: אורז סוגת, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
כוס אורז עגול (כוס חדפ חם)
1 שמנת מתוקה 250 מ״ל
2כוסות חלב חדפ חם
להרתיח את החלב והשמנת ולבשל את האורז עד שהאורז מתבשל ונהיה רך,לצנן את האורז!
בקערת המיקסר מקציפים 80 גר חמאה וכוס סוכר חום עד לתערובת קרמית. לאחר מכן להוסיף:4 חלמונים + כפית ורבע קינמון + כפית וחצי תמצית וניל + כף גרידת תפוז להקציף עד לתערובת קרמית ותפוחה!
בקערת המיקסר להקציף 4 חלבונים יחד עם 1/2 כוס סוכר לבן עד לקצף יציב.
להוסיף את תערובת החמאה לתוך האורז המבושל ולהוסיף 1/2 כוס אבקת שקדים טחונים+ רבע כוס פטיבר (ללא גלוטן) טחון+ 1/2 כוס צימוקים
לערבב היטב ולקפל את קציפת החלבונים בעדינות לתערובת .
לשמן היטב תבנית 24 עם חמאה לפזר בתחתית פטיבר(ללא גלוטן) טחון למזוג את הבלילה, לקשט מלמעלה עם שקדים מולבנים פרוסים ולאפות בתנור שחומם מראש 180 כ 50 דקות .