אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

7,487
צפיות

מרק אוסובוקו

המתכון של
מרק אוסובוקו

מרק חם, ריחני וטעים, במיוחד לימים הקרים.

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 קג בשר אוסבוקו - נתח מס 8
  • 2-3 עגבניות חצויות (לא חייב)
  • 4-5 תפוחי אדמה אפשר או קטנים שלמים או רגילים חתוכים לקוביות גדולות
  • 4-5 גזרים גדולים חתוכים (אני בדרך כלל חותכת ל4 מקלות ואחכ לחצי או שליש)
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 5-6 שיני שום בהתאם לכמות
  • 2 קישואים בינוניים
  • עשבי תיבול: חצי צרור כוסברה, חצי צרור פטרוזיליה ועלים של סלרי הכל קצוץ גס (למרק עצמו מוסיפים גם מקלות סלרי)
  • תבלינים: כורכום, כמון, מלח, פלפל לבן ומעט קינמון
אופן ההכנה
  • 1

    בסיר גדול שמים קצת שמן זית ואת הבשר מקפיצים משני צדדים - לא צריך להיות עשוי לגמרי .


  • 2

    מוסיפים את הבצל השום וכל הירקות - מלבד הקישוא (את עשבי התיבול מפזרים בכל הסיר ולא רק מלמעלה).


  • 3

    מערבבים ונותנים לירקות 'להזיע' לכמה דקות.


  • 4

    מוסיפים תבלינים מערבבים ומוסיפים מים 6-7 כוסות או כמה שצריך כדי לכסות את הכל.


  • 5

    מערבבים שוב ונותנים לזה לרתוח, כשמגיע לרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לזה להתבשל 3-4 שעות.


  • 6

    בשעה האחרונה מוסיפים את הקישואים ובודקים תיבול אם צריך מוסיפים מלח ופלפל. .


  • 7

    ריח משגע בכל הבית, הבשר והירקות יוצאים רכים מאוד. .


1

בסיר גדול שמים קצת שמן זית ואת הבשר מקפיצים משני צדדים - לא צריך להיות עשוי לגמרי .


2

מוסיפים את הבצל השום וכל הירקות - מלבד הקישוא (את עשבי התיבול מפזרים בכל הסיר ולא רק מלמעלה).


3

מערבבים ונותנים לירקות 'להזיע' לכמה דקות.


4

מוסיפים תבלינים מערבבים ומוסיפים מים 6-7 כוסות או כמה שצריך כדי לכסות את הכל.


5

מערבבים שוב ונותנים לזה לרתוח, כשמגיע לרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לזה להתבשל 3-4 שעות.


6

בשעה האחרונה מוסיפים את הקישואים ובודקים תיבול אם צריך מוסיפים מלח ופלפל. .


7

ריח משגע בכל הבית, הבשר והירקות יוצאים רכים מאוד. .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים