אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

3,888
צפיות

חמין

המתכון של
חמין

בדרך כלל בעלי מכין את החמין..שיוצא טעים מאוד וכולנו מאושרים

  • קטגוריהתבשילים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • עבור 6, 7 סועדים
  • 1.5 כוסות שעועית לבנה - מושריית לילה
  • 1 כוס חומוס - מושרה לילה
  • 1.5 כוסות גריסי פנינה בתוך שקית קוקי מחוררת
  • ביצים (לפי כמות הסועדים) מבושלות בסיר נפרד שיהיו קשות
  • 6 תפוחי אדמה גדולים, חצויים ל-2 או 3 חתיכות, תלוי בגודל תפוח האדמה
  • 1.5 ק"ג בשר שפונדרה או אוסבוקו חתוך כמספר הסועדים
  • 5 בצלים מוזהבים עד שהופכים לחומים
  • 2 קישקע קנויה של חב' טיבון
  • 2 כפות מלח, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות פפריקה אדומה, 1/2 כף אבקת מרק עוף - להוסיף את התבלינים לטעום את המים ולשפר טעמים.
אופן ההכנה
  • 1

    לפני הכנת החמין, בסיר שהשריינו את השעועית והחומוס ממלאים במים ופעמיים מביאים לרחתיחה וכל פעם שופכים את המים. המים נראים מלוכלכים וההרתחה במים מפחיתה גזים.


  • 2

    הרכבת הסיר : אחרי שהבצלים מטוגנים ושחומים להוסיף את השעועית, החומוס, תפוחי האדמה, בשר,ביצים ומים עד שיכסו את כל המרכיבים. אנחנו מבשלים את החמין מינימום 24 שעות על פלטה חשמלית.


  • 3

    את גריסי הפנינה בתוך שקית הקוקי המחוררת אנחנו מוסיפים בערב וכך גם את הקישקע אחרי שפותחים קצת את הסגר ומותחים אותה וסוגרים מחדש, כדי שלא תתפוצץ בבישול. להוסיף תבלינים עפ"י הטעם.


  • 4

    ניתן להוסיף מספר שזיפים שחורים מגולענים, או כף או שתים של סילאן - אנחנו לא מוסיפים ולמרות זאת החמין יוצא טעים מאוד וצבעו חום .


1

לפני הכנת החמין, בסיר שהשריינו את השעועית והחומוס ממלאים במים ופעמיים מביאים לרחתיחה וכל פעם שופכים את המים. המים נראים מלוכלכים וההרתחה במים מפחיתה גזים.


2

הרכבת הסיר : אחרי שהבצלים מטוגנים ושחומים להוסיף את השעועית, החומוס, תפוחי האדמה, בשר,ביצים ומים עד שיכסו את כל המרכיבים. אנחנו מבשלים את החמין מינימום 24 שעות על פלטה חשמלית.


3

את גריסי הפנינה בתוך שקית הקוקי המחוררת אנחנו מוסיפים בערב וכך גם את הקישקע אחרי שפותחים קצת את הסגר ומותחים אותה וסוגרים מחדש, כדי שלא תתפוצץ בבישול. להוסיף תבלינים עפ"י הטעם.


4

ניתן להוסיף מספר שזיפים שחורים מגולענים, או כף או שתים של סילאן - אנחנו לא מוסיפים ולמרות זאת החמין יוצא טעים מאוד וצבעו חום .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים