ביצים (לפי כמות הסועדים) מבושלות בסיר נפרד שיהיו קשות
6 תפוחי אדמה גדולים, חצויים ל-2 או 3 חתיכות, תלוי בגודל תפוח האדמה
1.5 ק"ג בשר שפונדרה או אוסבוקו חתוך כמספר הסועדים
5 בצלים מוזהבים עד שהופכים לחומים
2 קישקע קנויה של חב' טיבון
2 כפות מלח, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות פפריקה אדומה, 1/2 כף אבקת מרק עוף - להוסיף את התבלינים לטעום את המים ולשפר טעמים.
אופן ההכנה
1
לפני הכנת החמין, בסיר שהשריינו את השעועית והחומוס ממלאים במים ופעמיים מביאים לרחתיחה וכל פעם שופכים את המים. המים נראים מלוכלכים וההרתחה במים מפחיתה גזים.
2
הרכבת הסיר : אחרי שהבצלים מטוגנים ושחומים להוסיף את השעועית, החומוס, תפוחי האדמה, בשר,ביצים ומים עד שיכסו את כל המרכיבים. אנחנו מבשלים את החמין מינימום 24 שעות על פלטה חשמלית.
3
את גריסי הפנינה בתוך שקית הקוקי המחוררת אנחנו מוסיפים בערב וכך גם את הקישקע אחרי שפותחים קצת את הסגר ומותחים אותה וסוגרים מחדש, כדי שלא תתפוצץ בבישול. להוסיף תבלינים עפ"י הטעם.
4
ניתן להוסיף מספר שזיפים שחורים מגולענים, או כף או שתים של סילאן - אנחנו לא מוסיפים ולמרות זאת החמין יוצא טעים מאוד וצבעו חום .
1
לפני הכנת החמין, בסיר שהשריינו את השעועית והחומוס ממלאים במים ופעמיים מביאים לרחתיחה וכל פעם שופכים את המים. המים נראים מלוכלכים וההרתחה במים מפחיתה גזים.
2
הרכבת הסיר : אחרי שהבצלים מטוגנים ושחומים להוסיף את השעועית, החומוס, תפוחי האדמה, בשר,ביצים ומים עד שיכסו את כל המרכיבים. אנחנו מבשלים את החמין מינימום 24 שעות על פלטה חשמלית.
3
את גריסי הפנינה בתוך שקית הקוקי המחוררת אנחנו מוסיפים בערב וכך גם את הקישקע אחרי שפותחים קצת את הסגר ומותחים אותה וסוגרים מחדש, כדי שלא תתפוצץ בבישול. להוסיף תבלינים עפ"י הטעם.
4
ניתן להוסיף מספר שזיפים שחורים מגולענים, או כף או שתים של סילאן - אנחנו לא מוסיפים ולמרות זאת החמין יוצא טעים מאוד וצבעו חום .