ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהתבשילים
- כשרותכשר בשרי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר בשרי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
תבנית גדולה בגודל תבנית אפייה או תבנית פרייקס גדולה.
-
3 כרעיים חצויים לחצי (שוק וירך).
-
800 גרם אפונה קפואה או 800 גרם פול קפוא.
-
4 גבעולי כרישה חתוכים לפרוסות של 2 ס"מ.
-
3-4 ענפי סלרי חתוכים לפרוסות דקות.
-
-
-
8 כפות שמן זית / שמן קנולה.
-
כוס יין לבן חצי יבש / כוס מים.
-
כף גדושה עשבי תיבול יבשים בניחוח איטלקי או אורגנו יבש או טימין יבש או בזיליקום יבש, או שלבו בניהם, כל אחד מה שהוא אוהב...
-
-
-
כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט (ניתן להחליף בכפית מלח).
-
-
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
לחמם תנור אפייה ל-200 מעלות.
-
2
לשמן מעט את תבנית האפייה, לשים את כל מרכיבי התבשיל בתבנית ולערבב היטב (ממליצה לערבב בעזרת כפפות ולא בידיים חשופות כדי לא לקבל כוויה מהאפונה הקפואה).
-
3
מסדרים את חלקי העוף מעל האפונה או הפול והכרישה.
-
4
מכסים את התבנית בנייר כסף ובעזרת סכין חדה מנקבים 3 חורים ליציאת האדים ואופים כשעה.
-
5
לאחר שעה מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15-20 דקות נוספות עד להזהבה של העוף, מגישים לצד אורז לבן וזוללים!!!.
-
6
זהו מוכן! כדאי נסו, כלום עבודה, ערבוב, אפייה בתנור ויש לכם ארוחה טעימה ומזינה.
-
7
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
לחמם תנור אפייה ל-200 מעלות.
2
לשמן מעט את תבנית האפייה, לשים את כל מרכיבי התבשיל בתבנית ולערבב היטב (ממליצה לערבב בעזרת כפפות ולא בידיים חשופות כדי לא לקבל כוויה מהאפונה הקפואה).
3
מסדרים את חלקי העוף מעל האפונה או הפול והכרישה.
4
מכסים את התבנית בנייר כסף ובעזרת סכין חדה מנקבים 3 חורים ליציאת האדים ואופים כשעה.
5
לאחר שעה מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 15-20 דקות נוספות עד להזהבה של העוף, מגישים לצד אורז לבן וזוללים!!!.
6
זהו מוכן! כדאי נסו, כלום עבודה, ערבוב, אפייה בתנור ויש לכם ארוחה טעימה ומזינה.
7
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים