אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

2,523
צפיות

פיצה פסטו

המתכון של
פיצה פסטו

פיצה עם פסטו ביתי ושמנת מתוקה, מושלם!!

  • קטגוריהפיצה
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לבצק: חצי קילו קמח
  • כפית מלח
  • כף שמרים
  • כף וחצי סוכר
  • 2-3 כפות שמן זית
  • כוס וחצי מים פושרים
  • לרוטב פסטו
  • צרור בזיליקום טרי
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • חצי כוס שמן זית
  • חופן אגוזי מלך
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל
  • לתוספות
  • 2 פטריות טריות
  • חופן גבינת מוצרלה מגורדת
  • חופן גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה
  • 1

    פיצה פסטו בהשראת איילת ממן.


  • 2

    מתכון ל- 2 מגשים.


  • 3

    בקערה לשים חצי קילו קמח מנופה. .


  • 4

    חלק מהקמח לערבב קודם עם כפית מלח, ואז להוסיף את שאר הקמח וליצור גומה. .


  • 5

    לשים כף שמרים וכף וחצי סוכר, כוס וחצי( קרטון) מים פושרים, 2-3 כפות שמן זית, ללוש הכל לבצק חלק . ללוש לפחות 6-7 דקות ולהתפיח חצי שעה. אחרי התפחה ראשונה להוציא אוויר ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח. לחלק הבצק לשני כדורים ולרדד על משטח מקומח/משומן מעט בשמן זית לצורת פיצה, להעביר לתבנית פיצה ולסדר לפי גודל התבנית. לזלוף מעל מעט שמן זית ולמרוח את הבצק, לצקת מעל את הפסטו, לפזר פרמז'ן ומעט מוצרלה מגורדת , לשים פרוסות פטריות. להתפיח 10-15 דקות ולהכניס לתנור שחומם מראש על 230 מעלות בתחתית לעשר דקות בערך. אני הנחתי נל אבן שמוט שחוממה לפני 10-15 דקות..


  • 6

    לממרח הפסטו-.


  • 7

    לטחון צרור בזיליקום עם כמה עלי פטרוזיליה, 3 שיני שום, בערך חצי כוס שמן זית וחופן אגוזי מלך, להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולהמשיך לטחון עד קבלת מרקם רצוי.


1

פיצה פסטו בהשראת איילת ממן.


2

מתכון ל- 2 מגשים.


3

בקערה לשים חצי קילו קמח מנופה. .


4

חלק מהקמח לערבב קודם עם כפית מלח, ואז להוסיף את שאר הקמח וליצור גומה. .


5

לשים כף שמרים וכף וחצי סוכר, כוס וחצי( קרטון) מים פושרים, 2-3 כפות שמן זית, ללוש הכל לבצק חלק . ללוש לפחות 6-7 דקות ולהתפיח חצי שעה. אחרי התפחה ראשונה להוציא אוויר ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח. לחלק הבצק לשני כדורים ולרדד על משטח מקומח/משומן מעט בשמן זית לצורת פיצה, להעביר לתבנית פיצה ולסדר לפי גודל התבנית. לזלוף מעל מעט שמן זית ולמרוח את הבצק, לצקת מעל את הפסטו, לפזר פרמז'ן ומעט מוצרלה מגורדת , לשים פרוסות פטריות. להתפיח 10-15 דקות ולהכניס לתנור שחומם מראש על 230 מעלות בתחתית לעשר דקות בערך. אני הנחתי נל אבן שמוט שחוממה לפני 10-15 דקות..


6

לממרח הפסטו-.


7

לטחון צרור בזיליקום עם כמה עלי פטרוזיליה, 3 שיני שום, בערך חצי כוס שמן זית וחופן אגוזי מלך, להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולהמשיך לטחון עד קבלת מרקם רצוי.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים