הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהפיצה פסטו בהשראת איילת ממן.
מתכון ל- 2 מגשים.
בקערה לשים חצי קילו קמח מנופה. .
חלק מהקמח לערבב קודם עם כפית מלח, ואז להוסיף את שאר הקמח וליצור גומה. .
לשים כף שמרים וכף וחצי סוכר, כוס וחצי( קרטון) מים פושרים, 2-3 כפות שמן זית, ללוש הכל לבצק חלק . ללוש לפחות 6-7 דקות ולהתפיח חצי שעה. אחרי התפחה ראשונה להוציא אוויר ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח. לחלק הבצק לשני כדורים ולרדד על משטח מקומח/משומן מעט בשמן זית לצורת פיצה, להעביר לתבנית פיצה ולסדר לפי גודל התבנית. לזלוף מעל מעט שמן זית ולמרוח את הבצק, לצקת מעל את הפסטו, לפזר פרמז'ן ומעט מוצרלה מגורדת , לשים פרוסות פטריות. להתפיח 10-15 דקות ולהכניס לתנור שחומם מראש על 230 מעלות בתחתית לעשר דקות בערך. אני הנחתי נל אבן שמוט שחוממה לפני 10-15 דקות..
לממרח הפסטו-.
לטחון צרור בזיליקום עם כמה עלי פטרוזיליה, 3 שיני שום, בערך חצי כוס שמן זית וחופן אגוזי מלך, להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולהמשיך לטחון עד קבלת מרקם רצוי.