לןגן

פיצה פסטו

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 18/07/2018 | 11:06
פיצה פסטו

תקציר המתכון: פיצה עם פסטו ביתי ושמנת מתוקה, מושלם!!

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב פסטו

לתוספות

אופן הכנה

  1. פיצה פסטו בהשראת איילת ממן

  2. מתכון ל- 2 מגשים

  3. בקערה לשים חצי קילו קמח מנופה.

  4. חלק מהקמח לערבב קודם עם כפית מלח, ואז להוסיף את שאר הקמח וליצור גומה.

  5. לשים כף שמרים וכף וחצי סוכר, כוס וחצי( קרטון) מים פושרים, 2-3 כפות שמן זית, ללוש הכל לבצק חלק . ללוש לפחות 6-7 דקות ולהתפיח חצי שעה. אחרי התפחה ראשונה להוציא אוויר ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח. לחלק הבצק לשני כדורים ולרדד על משטח מקומח/משומן מעט בשמן זית לצורת פיצה, להעביר לתבנית פיצה ולסדר לפי גודל התבנית. לזלוף מעל מעט שמן זית ולמרוח את הבצק, לצקת מעל את הפסטו, לפזר פרמז'ן ומעט מוצרלה מגורדת , לשים פרוסות פטריות. להתפיח 10-15 דקות ולהכניס לתנור שחומם מראש על 230 מעלות בתחתית לעשר דקות בערך. אני הנחתי נל אבן שמוט שחוממה לפני 10-15 דקות.

  6. לממרח הפסטו-

  7. לטחון צרור בזיליקום עם כמה עלי פטרוזיליה, 3 שיני שום, בערך חצי כוס שמן זית וחופן אגוזי מלך, להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולהמשיך לטחון עד קבלת מרקם רצוי