אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

2,708
צפיות

קניידלך קלות כנוצה ואווריריות

המתכון של
קניידלך קלות כנוצה ואווריריות

Matza Balls Yummyyyyy

  • קטגוריהפסח
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • המרק
  • 4-5 כרעיים שטופים במים קרים ויבשים ממים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 גזרים יפים קלופים ופרוסים דק
  • 3-4 עלי כרפס פרוסים דק
  • בצל בינוני ( 3/4 כוס) קצוץ
  • 4-5 גבעולי שמיר שטופים במים קרים
  • 2-3 כפות מרק עוף
  • 2 ליטר מים
  • כופתאה הקלאסית
  • כוס ו2 כפות נוספות של פירורי מצה דקים (לא טחון לאבקה)
  • 1/2 כוס שמן רגיל
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 ביצים גדולות
  • קורט כפית פלפל לבן או שחור
  • קורט אגוז מוסקט ( אופציה)
  • 1/4 כפית מרק עוף
אופן ההכנה
  • 1

    במחבת גדולה להוסיף כף שמן ולהכניס פנימה את הכרעיים שפיזרתן מעל מלח ופלפל...ולהשחים את הצדדים.....


  • 2

    להוציא ולהניח בצד.. להכניס פנימה לאותה מחבת את הבצל ולהזהיב.


  • 3

    להוסיף את הגזר והסלרי.... לחמש דקות .


  • 4

    בסיר מרק להוסיף את המים והמרק עוף ולהביא.... להוסיף את הכרעיים ואת הירקות לכסות את הסיר ועל אש בינונית להביא לרתיחה עדינה.


  • 5

    לבנתים... נכין את הכופתאות:.


  • 6

    לערבב את היבשים ( מצה פלפל מלח ומוסקט).


  • 7

    בקערה בינונית לערבב עם מזלג את השמן והביצים עד לאיחוד.


  • 8

    להוסיף פנימה את תערובת המצה עם מזלג עד להטמעה.


  • 9

    להניח לנוח 15-20 דק.


  • 10

    כשהמרק הגיע לרתיחה...להנמיך את הלהבה....


  • 11

    בעזרת ידיים משומנות מעט לקרוץ כדורים בקוטר של 3-4 סמ.


  • 12

    להכניס לתוך המרק לכסות את הסיר ולתת בישול של 25 דקות .


  • 13

    להוסיף את גבעולי השומר.


  • 14

    להוריד את הלהבה על הכי נמוך לעוד 20 דקות או עד להגשה.


1

במחבת גדולה להוסיף כף שמן ולהכניס פנימה את הכרעיים שפיזרתן מעל מלח ופלפל...ולהשחים את הצדדים.....


2

להוציא ולהניח בצד.. להכניס פנימה לאותה מחבת את הבצל ולהזהיב.


3

להוסיף את הגזר והסלרי.... לחמש דקות .


4

בסיר מרק להוסיף את המים והמרק עוף ולהביא.... להוסיף את הכרעיים ואת הירקות לכסות את הסיר ועל אש בינונית להביא לרתיחה עדינה.


5

לבנתים... נכין את הכופתאות:.


6

לערבב את היבשים ( מצה פלפל מלח ומוסקט).


7

בקערה בינונית לערבב עם מזלג את השמן והביצים עד לאיחוד.


8

להוסיף פנימה את תערובת המצה עם מזלג עד להטמעה.


9

להניח לנוח 15-20 דק.


10

כשהמרק הגיע לרתיחה...להנמיך את הלהבה....


11

בעזרת ידיים משומנות מעט לקרוץ כדורים בקוטר של 3-4 סמ.


12

להכניס לתוך המרק לכסות את הסיר ולתת בישול של 25 דקות .


13

להוסיף את גבעולי השומר.


14

להוריד את הלהבה על הכי נמוך לעוד 20 דקות או עד להגשה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים