אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

6,923
צפיות

דג מרוקאי חריף אש

המתכון של
דג מרוקאי חריף אש

דגים טעימים לשבת, מתכון של אמא שלי

  • קטגוריהדגים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • דג נסיכת הנילוס - 5-8 חתיכות
  • 1-2 פלפל חריף
  • 5 שיני שום
  • 3 גזרים חתוכים ופרוסים
  • 2 גמבות אדומות
  • כוס גרגירי חומוס (לשטוף היטב) סנפורסט או מקופסת שימורים
  • חופן כוסברה
  • להכנת הרוטב - בקערה נפרדת
  • כף אבקת מרק עוף (פרווה)
  • כף פפריקה אדומה
  • שליש כוס שמן
אופן ההכנה
  • 1

    נשרה את הדג במלח ולימון למשך כשעה שעתיים .


  • 2

    בסיר שטוח נוסיף את הירקות החתוכים, גזרים, גמבות אדומות, שיני שום, פלפל חריף וכוסברה.


  • 3

    נשטוף היטב את הדגים מהמלח והלימון ונסדר מעל הירקות.


  • 4

    נוסיף מים מעל הדגים והירקות בערך עד אמצע הסיר ונחמם.


  • 5

    בקערה נערבב שליש כוס שמן עם כף שטוחה פפריקה מתוקה וכף אבקת מרק עוף פרווה וכאשר המים בסיר ירתחו נפזר עם כף את התערובת מעל הדגים.


  • 6

    נבשל את הדגים על להבה בינונית וניתן לרוטב להצטמצם.


  • 7

    בתיאבון :).


1

נשרה את הדג במלח ולימון למשך כשעה שעתיים .


2

בסיר שטוח נוסיף את הירקות החתוכים, גזרים, גמבות אדומות, שיני שום, פלפל חריף וכוסברה.


3

נשטוף היטב את הדגים מהמלח והלימון ונסדר מעל הירקות.


4

נוסיף מים מעל הדגים והירקות בערך עד אמצע הסיר ונחמם.


5

בקערה נערבב שליש כוס שמן עם כף שטוחה פפריקה מתוקה וכף אבקת מרק עוף פרווה וכאשר המים בסיר ירתחו נפזר עם כף את התערובת מעל הדגים.


6

נבשל את הדגים על להבה בינונית וניתן לרוטב להצטמצם.


7

בתיאבון :).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים