2 כוסות עדשים כתומות שהושרו לילה שלם במים נשטפו וסוננו
3-4 שיני שום כתושות
1 בצל חתוך קוביות
1 גזר חתוך פרוסות
1 גבעול כרפס קצוץ
3 כפות שבבי בצל מטוגן
תבלינים
מלח לפי הטעם, מעט אבקת מרק ( אני השתמשתי באבקת מרק עם רכיבים טבעיים , (אבקת מרק עדשים של אסם. לא חייב אם אין ) , כורכום, מעט פיטרוזיליה יבשה, פלפל מקאלף, מעט כמון , מעט שמן, מים רותחים
אופן ההכנה
1
לשים הכל בסיר לחץ( לזירוז) או סיר רגיל .
2
להוסיף מים רותחים ולבשל עד שמוכן והכל רך ומבושל היטב..
3
לטחון עם מוט בלנדר עד ליצירת מרקם חלק.
4
להגיש עם שקדי מרק/ קרקרים/ צנימים ולהתענג .
5
מי שרוצה מרק בצבע כתום יוסיף פפריקה.
1
לשים הכל בסיר לחץ( לזירוז) או סיר רגיל .
2
להוסיף מים רותחים ולבשל עד שמוכן והכל רך ומבושל היטב..