מרק עדשים כתומות
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 09/11/2017 | 12:37
תקציר המתכון:
מרק מפנק ובריא
טעימי וקל הכנה
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
2 כוסות עדשים כתומות שהושרו לילה שלם במים נשטפו וסוננו
-
3-4 שיני שום כתושות
-
1 בצל חתוך קוביות
-
1 גזר חתוך פרוסות
-
1 גבעול כרפס קצוץ
-
3 כפות שבבי בצל מטוגן
תבלינים
-
מלח לפי הטעם, מעט אבקת מרק ( אני השתמשתי באבקת מרק עם רכיבים טבעיים , (אבקת מרק עדשים של אסם. לא חייב אם אין ) , כורכום, מעט פיטרוזיליה יבשה, פלפל מקאלף, מעט כמון , מעט שמן, מים רותחים
אופן הכנה
-
לשים הכל בסיר לחץ( לזירוז) או סיר רגיל
-
להוסיף מים רותחים ולבשל עד שמוכן והכל רך ומבושל היטב.
-
לטחון עם מוט בלנדר עד ליצירת מרקם חלק
-
להגיש עם שקדי מרק/ קרקרים/ צנימים ולהתענג
-
מי שרוצה מרק בצבע כתום יוסיף פפריקה