אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

13,305
צפיות

מרק אפונה

המתכון של
מרק אפונה

מרק עשיר ומפנק במיוחד הילדים ליקלקו וביקשו עוד

  • קטגוריהמרקים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 כוסות אפונה יבשה ( לפני ההשרייה) שהושרתה לילה שלם במים , שטופה ומסוננת.( לאחר ההשרייה נהיו 4 כוסות)
  • גזר קצוץ
  • גבעולי כרפס קצוצים
  • 2-3 שיני שום כתושים
  • 3-4 כפות שבבי בצל מטוגן
  • 1 בצל חתוך קוביות
  • חתיכת ראש סלרי ופיטרוזיליה קצוצות
  • חתיכת כרישה קצוצה
  • גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 כוס אפונה ירוקה סנפרוסט ( משדרג)
  • לשדרוג
  • כפית מרגרינה להמיס במיקרוגל עם כף קמח ולערבב ( טיפ שלקחתי מחברה יקרה שלי, אהובה והבה האלופה ואני נהנית ממנו)
  • תבלינים
  • מלח , פלפל מקאלף, כמון, כורכום, מעט אבקת מרק, פיטרוזיליה יבשה, 1-2 כפות רוטב סויה ( טיפ שלקחתי מחברה יקרה שלי, אהובה והבה), מעט שמן, מים רותחים.
אופן ההכנה
  • 1

    לשים את האפונה המושרית והירקות והתבלינים והמים והשמן בסיר ולבשל עד שמתרכך (השתמשתי בסיר לחץ לזירוז).


  • 2

    לטחון במוט בלנדר 2/3 מהמרק עד ליצירת בלילה חלקה, לבשל עד לרתיחה טובה ולהגיש.


  • 3

    לצד צנימים/ שקדי מרק/ לחם שחור.


1

לשים את האפונה המושרית והירקות והתבלינים והמים והשמן בסיר ולבשל עד שמתרכך (השתמשתי בסיר לחץ לזירוז).


2

לטחון במוט בלנדר 2/3 מהמרק עד ליצירת בלילה חלקה, לבשל עד לרתיחה טובה ולהגיש.


3

לצד צנימים/ שקדי מרק/ לחם שחור.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים