מרק אפונה
מאת: ליאת קאדר, פורסם: 04/11/2017 | 11:41
תקציר המתכון:
מרק עשיר ומפנק במיוחד
הילדים ליקלקו וביקשו עוד
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
2 כוסות אפונה יבשה ( לפני ההשרייה) שהושרתה לילה שלם במים , שטופה ומסוננת.( לאחר ההשרייה נהיו 4 כוסות)
-
גזר קצוץ
-
גבעולי כרפס קצוצים
-
2-3 שיני שום כתושים
-
3-4 כפות שבבי בצל מטוגן
-
1 בצל חתוך קוביות
-
חתיכת ראש סלרי ופיטרוזיליה קצוצות
-
חתיכת כרישה קצוצה
-
גבעול בצל ירוק קצוץ
-
1/2 כוס אפונה ירוקה סנפרוסט ( משדרג)
לשדרוג
-
כפית מרגרינה להמיס במיקרוגל עם כף קמח ולערבב ( טיפ שלקחתי מחברה יקרה שלי, אהובה והבה האלופה ואני נהנית ממנו)
תבלינים
-
מלח , פלפל מקאלף, כמון, כורכום, מעט אבקת מרק, פיטרוזיליה יבשה, 1-2 כפות רוטב סויה ( טיפ שלקחתי מחברה יקרה שלי, אהובה והבה), מעט שמן, מים רותחים.
אופן הכנה
-
לשים את האפונה המושרית והירקות והתבלינים והמים והשמן בסיר ולבשל עד שמתרכך (השתמשתי בסיר לחץ לזירוז)
-
לטחון במוט בלנדר 2/3 מהמרק עד ליצירת בלילה חלקה, לבשל עד לרתיחה טובה ולהגיש
-
לצד צנימים/ שקדי מרק/ לחם שחור