מרק אפונה 
			 
		
		
			מאת: ליאת קאדר, פורסם: 04/11/2017 | 11:41
		
			
					
				תקציר המתכון: 
				מרק עשיר ומפנק במיוחד
הילדים ליקלקו וביקשו עוד
			
		
		
			קטגוריה: מרקים,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר פרווה,
			דרגת קושי: קל
		
		
		מרכיבים
			
					- 
						2  כוסות אפונה  יבשה ( לפני ההשרייה) שהושרתה לילה שלם במים , שטופה ומסוננת.( לאחר ההשרייה נהיו 4 כוסות)
					
 
					- 
						גזר  קצוץ
					
 
					- 
						גבעולי  כרפס קצוצים
					
 
					- 
						2-3  שיני שום כתושים
					
 
					- 
						3-4  כפות שבבי בצל מטוגן
					
 
					- 
						1  בצל חתוך קוביות
					
 
					- 
						חתיכת  ראש סלרי ופיטרוזיליה קצוצות
					
 
					- 
						חתיכת  כרישה קצוצה
					
 
					- 
						גבעול  בצל ירוק קצוץ 
					
 
					- 
						1/2  כוס אפונה  ירוקה סנפרוסט ( משדרג)
					
 
			
				לשדרוג
			
					- 
						כפית  מרגרינה להמיס במיקרוגל עם כף קמח ולערבב  ( טיפ שלקחתי מחברה יקרה שלי, אהובה והבה האלופה ואני נהנית ממנו)
					
 
			
				תבלינים
			
					- 
						מלח  , פלפל מקאלף, כמון, כורכום, מעט אבקת מרק, פיטרוזיליה יבשה, 1-2 כפות רוטב סויה ( טיפ שלקחתי מחברה יקרה שלי, אהובה והבה), מעט שמן, מים רותחים.
					
 
			
		
		אופן הכנה
		
				- 
					
לשים את האפונה המושרית והירקות והתבלינים והמים והשמן בסיר ולבשל עד שמתרכך  (השתמשתי בסיר לחץ לזירוז)
				 
				- 
					
לטחון במוט בלנדר 2/3 מהמרק עד ליצירת בלילה חלקה, לבשל עד לרתיחה טובה ולהגיש
				 
				- 
					
לצד צנימים/ שקדי מרק/ לחם שחור