ספר מתכונים של אמהות מבשלות
- קטגוריהללא גלוטן
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
תבנית מלבנית קטנה 22x31 ס"מ או תבנית עגולה 24 קוטר.
-
400 גרם גרעיני תירס (קופסת שימורים ללא הנוזלים.
-
1 גביע קוטג' 5% שומן (250 גרם).
-
1 גביע יוגורט 4% שומן או אשל 4.5% שומן או לבן 3% (200 מ"ל, מה שאוהבים).
-
150 גרם גבינה צהובה מגוררת גס (גלעד, קשקבל, עמק, מה שאוהבים).
-
-
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף או 1 כף גדושה אבקת מרק בצל (מה שאוהבים).
-
5 כפות עירית קצוצה (אפשר לוותר).
-
15 זיתים ירוקים מגולענים חתוכים לפרוסות דקות.
-
-
-
לפיזור על הפשטידה
-
50 גרם פתיתי גבינה צהובה (גלעד, קשקבל, עמק, פדרו (מה שאוהבים).
-
לשימון התבנית
-
3-4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן.
-
תרסיס שמן קנולה או 2 כפות שמן קנולה לשימון התבנית.
אופן ההכנה
-
1
מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות.
-
2
בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הפשטידה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
3
משמנים היטב את התבנית האפייה, זורים 3-4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן על בסיס התבנית והדפנות, מטלטלים את התבנית עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם.
-
4
יוצקים את תערובת הפשטידה לתבנית, מיישרים מעט, מפזרים את פתיתי הגבינה הצהובה מעל הפשטידה.
-
5
מכניסים לתנור לאפייה של 50 דקות עד שהפשטידה יציבה ושחומה .
-
6
זהו מוכן ! כדאי נסו, אחלה פשטידה בכלום עבודה, כל ביס חגיגה.
-
7
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות.
2
בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הפשטידה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3
משמנים היטב את התבנית האפייה, זורים 3-4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן על בסיס התבנית והדפנות, מטלטלים את התבנית עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם.
4
יוצקים את תערובת הפשטידה לתבנית, מיישרים מעט, מפזרים את פתיתי הגבינה הצהובה מעל הפשטידה.
5
מכניסים לתנור לאפייה של 50 דקות עד שהפשטידה יציבה ושחומה .
6
זהו מוכן ! כדאי נסו, אחלה פשטידה בכלום עבודה, כל ביס חגיגה.
7
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים