פשטידת תירס גבינות, זיתים ללא גלוטן של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 13/09/2017 | 19:22
תקציר המתכון:
פשטידה תירס גבינות, זיתים ללא גלוטן, ללקק ת'אצבעות, פשטידה ממכרת, טעימה ואהובה במיוחד על הילדים, מתכון קל ומהיר.
קטגוריה: ללא גלוטן,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
תבנית מלבנית קטנה 22x31 ס"מ או תבנית עגולה 24 קוטר.
-
400 גרם גרעיני תירס (קופסת שימורים ללא הנוזלים.
-
1 גביע קוטג' 5% שומן (250 גרם).
-
1 גביע יוגורט 4% שומן או אשל 4.5% שומן או לבן 3% (200 מ"ל, מה שאוהבים).
-
150 גרם גבינה צהובה מגוררת גס (גלעד, קשקבל, עמק, מה שאוהבים).
-
3 ביצים.
-
2 כפות גדושות קורנפלור.
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף או 1 כף גדושה אבקת מרק בצל (מה שאוהבים).
-
5 כפות עירית קצוצה (אפשר לוותר).
-
15 זיתים ירוקים מגולענים חתוכים לפרוסות דקות.
-
כפית מחוקה פלפל שחור.
-
חצי כפית מלח.
לפיזור על הפשטידה
-
50 גרם פתיתי גבינה צהובה (גלעד, קשקבל, עמק, פדרו (מה שאוהבים).
לשימון התבנית
-
3-4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן.
-
תרסיס שמן קנולה או 2 כפות שמן קנולה לשימון התבנית.
אופן הכנה
-
מחממים תנור אפייה ל- 180 מעלות
-
בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הפשטידה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
-
משמנים היטב את התבנית האפייה, זורים 3-4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן על בסיס התבנית והדפנות, מטלטלים את התבנית עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם
-
יוצקים את תערובת הפשטידה לתבנית, מיישרים מעט, מפזרים את פתיתי הגבינה הצהובה מעל הפשטידה
-
מכניסים לתנור לאפייה של 50 דקות עד שהפשטידה יציבה ושחומה
-
זהו מוכן ! כדאי נסו, אחלה פשטידה בכלום עבודה, כל ביס חגיגה
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה