אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

1,122
צפיות

לחמניות במרקם רך

המתכון של
לחמניות במרקם רך

לחמניות רכותת ושאירות טעם לעוד מתאים לראש השנה

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 קילו קמח מנופה
  • כף שטוחה של מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
  • 1/2כו שמן
  • 2 עד 2 1/2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
  • 1

    ללוש את את כל החומרים לבצק רטוב אך לא דביק .


  • 2

    ללוש כ- 7-8 דקות עד שהבצק ניפרד מהדפנות של הקערה , לכסות את הבצק בניר פרגמנט ומעל מגבת מטבח במקום נעים וחמים כשעה, עד להכפלת הנפח של הבצק..


  • 3

    אחרי שעה להוריד את הנפח על ידי לישה ולתת לבצק לנוח עוד 10 דקות ..


  • 4

    לחלק לחלקים שווים ליצירת לחמניות אני הכנתי שמיניות והכנתי לחם לראש השנה בצורת פרח והכנסתי צינצנת של דבש אחרי האפיה.


  • 5

    להניח בצד את הלחם / לחמניות חהתפחה של חצי שעה לימרוח חלמון של ביצה עם כפית שמן לערבב היטב למרוח ולפזר שומשום.


  • 6

    לאפות בחום של 200% עד השחמה .


  • 7

    בתאבון.


1

ללוש את את כל החומרים לבצק רטוב אך לא דביק .


2

ללוש כ- 7-8 דקות עד שהבצק ניפרד מהדפנות של הקערה , לכסות את הבצק בניר פרגמנט ומעל מגבת מטבח במקום נעים וחמים כשעה, עד להכפלת הנפח של הבצק..


3

אחרי שעה להוריד את הנפח על ידי לישה ולתת לבצק לנוח עוד 10 דקות ..


4

לחלק לחלקים שווים ליצירת לחמניות אני הכנתי שמיניות והכנתי לחם לראש השנה בצורת פרח והכנסתי צינצנת של דבש אחרי האפיה.


5

להניח בצד את הלחם / לחמניות חהתפחה של חצי שעה לימרוח חלמון של ביצה עם כפית שמן לערבב היטב למרוח ולפזר שומשום.


6

לאפות בחום של 200% עד השחמה .


7

בתאבון.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים