לןגן

לחמניות במרקם רך

מאת: דליה כהן קריספל, פורסם: 02/09/2017 | 05:52
לחמניות במרקם רך

תקציר המתכון: לחמניות רכותת ושאירות טעם לעוד מתאים לראש השנה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש את את כל החומרים לבצק רטוב אך לא דביק

  2. ללוש כ- 7-8 דקות עד שהבצק ניפרד מהדפנות של הקערה , לכסות את הבצק בניר פרגמנט ומעל מגבת מטבח במקום נעים וחמים כשעה, עד להכפלת הנפח של הבצק.

  3. אחרי שעה להוריד את הנפח על ידי לישה ולתת לבצק לנוח עוד 10 דקות .

  4. לחלק לחלקים שווים ליצירת לחמניות אני הכנתי שמיניות והכנתי לחם לראש השנה בצורת פרח והכנסתי צינצנת של דבש אחרי האפיה

  5. להניח בצד את הלחם / לחמניות חהתפחה של חצי שעה לימרוח חלמון של ביצה עם כפית שמן לערבב היטב למרוח ולפזר שומשום

  6. לאפות בחום של 200% עד השחמה

  7. בתאבון