אוכלים את זה בדר"כ בתשעה באב ולכן לא ניתן למצוא אותו כל השנה בחנויות התבלינים.
*יש אפשרות לקנות אותו מוכן לבישול(מושרה ומקולף)מומלץ מכיוון שזה מצריך המון עבודה או להכין בבית.
משרים לילה שלם את הבידה במים, בבוקר מסננים ושמים לייבוש בשמש ושוב במים כל הלילה וכך במשך 3 ימים ולאחר מכן צריך לקלף אחד אחד- המון עבודה ולכן עדיף לקנות מוכן לבישול.
לרוטב
1 צרור כוסברה
3-4 פלפלים חריפים
1 ראש שום מקולף
טוחנים את הכל למאסלה ירוקה.
קונים תבלין של מאסלה לבשר.
אופן ההכנה
1
מגרדים 2 בצלים גדולים בפומפיה ומטגנים עם 3 כפות שמן עד להזהבה..
2
מוסיפים כף מאסלה ירוקה, כף מאסלה בשר , מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים..
3
מוסיפים את הבידה ומערבבים שכל התבלינים ייספגו..
4
מוסיפים כוס מים חמים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהמיים נספגים..
5
אפשר לטעום ולתקן טעמים..
6
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.
1
מגרדים 2 בצלים גדולים בפומפיה ומטגנים עם 3 כפות שמן עד להזהבה..
2
מוסיפים כף מאסלה ירוקה, כף מאסלה בשר , מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים..
3
מוסיפים את הבידה ומערבבים שכל התבלינים ייספגו..
4
מוסיפים כוס מים חמים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהמיים נספגים..