מתכון לבידה-מאכל הודי
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 03/08/2017 | 11:05
תקציר המתכון:
גדלתי מול שכנים הודים אז גם אנחנו מכינים כל שנה בידה וצ'אפטי לפתיחה הצום של תשעה האב❤❤❤
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
אוכלים את זה בדר"כ בתשעה באב ולכן לא ניתן למצוא אותו כל השנה בחנויות התבלינים.
-
*יש אפשרות לקנות אותו מוכן לבישול(מושרה ומקולף)מומלץ מכיוון שזה מצריך המון עבודה או להכין בבית.
-
משרים לילה שלם את הבידה במים, בבוקר מסננים ושמים לייבוש בשמש ושוב במים כל הלילה וכך במשך 3 ימים ולאחר מכן צריך לקלף אחד אחד- המון עבודה ולכן עדיף לקנות מוכן לבישול.
לרוטב
-
1 צרור כוסברה
-
3-4 פלפלים חריפים
-
1 ראש שום מקולף
-
טוחנים את הכל למאסלה ירוקה.
-
קונים תבלין של מאסלה לבשר.
אופן הכנה
-
מגרדים 2 בצלים גדולים בפומפיה ומטגנים עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
-
מוסיפים כף מאסלה ירוקה, כף מאסלה בשר , מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
-
מוסיפים את הבידה ומערבבים שכל התבלינים ייספגו.
-
מוסיפים כוס מים חמים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהמיים נספגים.
-
אפשר לטעום ולתקן טעמים.
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤