•ממרח שוקולד/ תמרים/ אגוזים או כל ממרח אחר שאוהבים
אופן ההכנה
1
בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד.
2
מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות, עד שהבצק קר וקשה.
3
מעבירים את הבצק לאחר הקירור למשטח מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X25 ס"מ. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך.
4
מורחים שכבה דקה ואחידה של הממרח ומשאירים שולים של 1 ס"מ. מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
5
חורצים בבצק פסים בעומק 1 ס"מ ובמרחק של 2.5 ס"מ בין חיתוך לחיתוך.
6
אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 15-17 דק עד להזהבה קלה של הרלודה. מצננים וחותכים את הרולדה לפי סימני החריצה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
1
בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד.
2
מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות, עד שהבצק קר וקשה.
3
מעבירים את הבצק לאחר הקירור למשטח מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X25 ס"מ. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך.
4
מורחים שכבה דקה ואחידה של הממרח ומשאירים שולים של 1 ס"מ. מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
5
חורצים בבצק פסים בעומק 1 ס"מ ובמרחק של 2.5 ס"מ בין חיתוך לחיתוך.
6
אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 15-17 דק עד להזהבה קלה של הרלודה. מצננים וחותכים את הרולדה לפי סימני החריצה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.