אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של אמהות מבשלות

1,281
צפיות

חלות לשבת

המתכון של
חלות לשבת

מתכון שתמיד מצליח להפיל את האורחים!

  • קטגוריהלחמים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 2.5 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר (לחלה מתוקה 1/2 כוס)
  • 2 כפות מלח שטוחות
  • מים קרים לפי הצורך
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים פרט למלח..


  • 2

    מערבלים במהירות בינונית עד שנוצר בצק אחיד ורק אז מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 2 דקות..


  • 3

    נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו..


  • 4

    מחלקים ל-2 וכל חלק מחלקים שוב ל- 3. יוצרים נחשים ארוכים וקולעים מהם צמה. .


  • 5

    מניחים לתפיחה שנייה כחצי שעה..


  • 6

    מורחים בביצה טרופה עם כף מים, ומעל שומשום..


  • 7

    אופים בחום של 200 מעלות עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב. יש להניח את החלות להתקררות על רשת..


  • 8

    טיפ: למי שרוצה את החלות במעטפת קרנצ'ית ישים תבנית עם מים בתנור בזמן האפייה..


1

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים פרט למלח..


2

מערבלים במהירות בינונית עד שנוצר בצק אחיד ורק אז מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 2 דקות..


3

נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו..


4

מחלקים ל-2 וכל חלק מחלקים שוב ל- 3. יוצרים נחשים ארוכים וקולעים מהם צמה. .


5

מניחים לתפיחה שנייה כחצי שעה..


6

מורחים בביצה טרופה עם כף מים, ומעל שומשום..


7

אופים בחום של 200 מעלות עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב. יש להניח את החלות להתקררות על רשת..


8

טיפ: למי שרוצה את החלות במעטפת קרנצ'ית ישים תבנית עם מים בתנור בזמן האפייה..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים