לןגן

חלות לשבת

מאת: טליה אשכנזי, פורסם: 02/04/2017 | 14:14
חלות לשבת

תקציר המתכון: מתכון שתמיד מצליח להפיל את האורחים!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים פרט למלח.

  2. מערבלים במהירות בינונית עד שנוצר בצק אחיד ורק אז מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 2 דקות.

  3. נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.

  4. מחלקים ל-2 וכל חלק מחלקים שוב ל- 3. יוצרים נחשים ארוכים וקולעים מהם צמה.

  5. מניחים לתפיחה שנייה כחצי שעה.

  6. מורחים בביצה טרופה עם כף מים, ומעל שומשום.

  7. אופים בחום של 200 מעלות עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב. יש להניח את החלות להתקררות על רשת.

  8. טיפ: למי שרוצה את החלות במעטפת קרנצ'ית ישים תבנית עם מים בתנור בזמן האפייה.