1 חציל גדול ארוך או 2 יחידות חצילים בינוניים ארוכים (הקפידו שהחציל יהיה בעל גבעול ירוק ומעט דוקר, צבעו סגול מבריק ומשקלו קל, חציל כבד הוא בעל המון זרעים ויותר מריר)
לפירורי הלחם
2 כוסות פירורי לחם או 2 כוסות פירורי לחם ללא גלוטן או 2 כוסות קורנפלקס ללא גלוטן, לרסק בעבד מזון עד לקבלת פרורים.
בקערה טורפים את הביצים יחד עם המים, מלח ופלפל שחור.
3
בקערה נפרדת לערבב את פירורי הלחם והשומשום יחדיו עם התבלינים והשמן עד לקבלת תערובת לחה כמו חול ים (ממליצה את השמן להוסיף בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת תערובת כמו חול ים כפי שציינתי).
4
לטבול פרוסת חציל בתערובת הביצים ולהניח בצלחת פירורי הלחם ולכסות אותו היטב משני צדדיו.
5
לאחר ש"עטפנו" היטב היטב את כל פרוסות החצילים, סדרו אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב .
6
מרססים מעל כל החצילים בעזרת ספריי שמן ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ-25-30 עד להזהבה.
7
זהו מוכן! הגישו עם טחינה, ביצים קשות, סלט ירקות קצוץ..
8
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 1 ס"מ .
2
בקערה טורפים את הביצים יחד עם המים, מלח ופלפל שחור.
3
בקערה נפרדת לערבב את פירורי הלחם והשומשום יחדיו עם התבלינים והשמן עד לקבלת תערובת לחה כמו חול ים (ממליצה את השמן להוסיף בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת תערובת כמו חול ים כפי שציינתי).
4
לטבול פרוסת חציל בתערובת הביצים ולהניח בצלחת פירורי הלחם ולכסות אותו היטב משני צדדיו.
5
לאחר ש"עטפנו" היטב היטב את כל פרוסות החצילים, סדרו אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב .
6
מרססים מעל כל החצילים בעזרת ספריי שמן ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ-25-30 עד להזהבה.
7
זהו מוכן! הגישו עם טחינה, ביצים קשות, סלט ירקות קצוץ..