לןגן

שניצל חציל בתנור של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 15/05/2018 | 19:24
שניצל חציל בתנור של סבתא לאה

תקציר המתכון: מעולה!!! מעדן!!! גם רגישים לגלוטן יכולים להשתתף בחגיגה.

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לפירורי הלחם

לביצים

אופן הכנה

  1. פורסים את החצילים לעיגולים בעובי 1 ס"מ

  2. בקערה טורפים את הביצים יחד עם המים, מלח ופלפל שחור

  3. בקערה נפרדת לערבב את פירורי הלחם והשומשום יחדיו עם התבלינים והשמן עד לקבלת תערובת לחה כמו חול ים (ממליצה את השמן להוסיף בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת תערובת כמו חול ים כפי שציינתי)

  4. לטבול פרוסת חציל בתערובת הביצים ולהניח בצלחת פירורי הלחם ולכסות אותו היטב משני צדדיו

  5. לאחר ש"עטפנו" היטב היטב את כל פרוסות החצילים, סדרו אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב

  6. מרססים מעל כל החצילים בעזרת ספריי שמן ומכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ-25-30 עד להזהבה

  7. זהו מוכן! הגישו עם טחינה, ביצים קשות, סלט ירקות קצוץ.

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה