להניח כף בצנצנת, לצקת דרכה לאט-לאט חצי כוס מים רותחים (מונע התבקעות הצנצנת), לסובב כך שיהיה מגע של מים עם כל דפנות הצנצנת, לרוקן ולסגור במכסה.
5
..................
6
אופן ההכנה :.
7
..................
8
לדחוס בצנצנת את הירקות .
9
לכסות במיץ לימון, מים רותחים ומלח גס .
10
לקרר ולאחסן במקרר.
11
...........
12
טיפים :.
13
...........
14
סוד הכנת כבושים מהירים לאכילה כמעט מיידית טמון בשימוש במים רותחים. השימוש במים קרים יאריך אמנם את תוחלת חיי הירקות כבושים, אלא שהם יהיו מוכנים רק כעבור 10-15 יום לאחר שיונחו יומיים בשמש.
15
למניעת היווצרות עובש יש להמנע מהכנסת ידיים, כלי עץ או כלים משומשים לצנצנות .
16
לא להכין כבושים בזמן מחזור חודשי.
1
.....................
2
עיקור הצנצנת :.
3
.....................
4
להניח כף בצנצנת, לצקת דרכה לאט-לאט חצי כוס מים רותחים (מונע התבקעות הצנצנת), לסובב כך שיהיה מגע של מים עם כל דפנות הצנצנת, לרוקן ולסגור במכסה.
5
..................
6
אופן ההכנה :.
7
..................
8
לדחוס בצנצנת את הירקות .
9
לכסות במיץ לימון, מים רותחים ומלח גס .
10
לקרר ולאחסן במקרר.
11
...........
12
טיפים :.
13
...........
14
סוד הכנת כבושים מהירים לאכילה כמעט מיידית טמון בשימוש במים רותחים. השימוש במים קרים יאריך אמנם את תוחלת חיי הירקות כבושים, אלא שהם יהיו מוכנים רק כעבור 10-15 יום לאחר שיונחו יומיים בשמש.
15
למניעת היווצרות עובש יש להמנע מהכנסת ידיים, כלי עץ או כלים משומשים לצנצנות .