לןגן

מגוון ירקות כבושים מרוקאיים מהירי הכנה

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 03/11/2017 | 20:27
מגוון ירקות כבושים מרוקאיים מהירי הכנה

תקציר המתכון: טעימים בטירוף, פיקנטיים, מהירי הכנה ונחטפים כבר למחרת היום

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

הירקות - כולם או חלקם

חומרי הכבישה

אופן הכנה

  1. ....................

  2. עיקור הצנצנת :

  3. ....................

  4. להניח כף בצנצנת, לצקת דרכה לאט-לאט חצי כוס מים רותחים (מונע התבקעות הצנצנת), לסובב כך שיהיה מגע של מים עם כל דפנות הצנצנת, לרוקן ולסגור במכסה

  5. .................

  6. אופן ההכנה :

  7. .................

  8. לדחוס בצנצנת את הירקות

  9. לכסות במיץ לימון, מים רותחים ומלח גס

  10. לקרר ולאחסן במקרר

  11. ..........

  12. טיפים :

  13. ..........

  14. סוד הכנת כבושים מהירים לאכילה כמעט מיידית טמון בשימוש במים רותחים. השימוש במים קרים יאריך אמנם את תוחלת חיי הירקות כבושים, אלא שהם יהיו מוכנים רק כעבור 10-15 יום לאחר שיונחו יומיים בשמש

  15. למניעת היווצרות עובש יש להמנע מהכנסת ידיים, כלי עץ או כלים משומשים לצנצנות

  16. לא להכין כבושים בזמן מחזור חודשי