תקציר המתכון: טעימים בטירוף, פיקנטיים, מהירי הכנה ונחטפים כבר למחרת היום
קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
....................
עיקור הצנצנת :
....................
להניח כף בצנצנת, לצקת דרכה לאט-לאט חצי כוס מים רותחים (מונע התבקעות הצנצנת), לסובב כך שיהיה מגע של מים עם כל דפנות הצנצנת, לרוקן ולסגור במכסה
.................
אופן ההכנה :
.................
לדחוס בצנצנת את הירקות
לכסות במיץ לימון, מים רותחים ומלח גס
לקרר ולאחסן במקרר
..........
טיפים :
..........
סוד הכנת כבושים מהירים לאכילה כמעט מיידית טמון בשימוש במים רותחים. השימוש במים קרים יאריך אמנם את תוחלת חיי הירקות כבושים, אלא שהם יהיו מוכנים רק כעבור 10-15 יום לאחר שיונחו יומיים בשמש
למניעת היווצרות עובש יש להמנע מהכנסת ידיים, כלי עץ או כלים משומשים לצנצנות
לא להכין כבושים בזמן מחזור חודשי