אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני פסטה

12,055
צפיות

לזניה מושקעת בקלי קלות

המתכון של
לזניה מושקעת בקלי קלות

טעם גן עדן, מהירת הכנה ונטרפת בדקות

  • קטגוריהפסטה
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • עלי לזניה פרפקטו של אסם
  • לציפוי-
  • 300 גר' גבינה צהובה מגורדת (עמק/מוצרלה/פרמז'ן/גלבוע - מה שאוהבים ואפשר לערבב סוגים)
  • לרוטב-
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתוש
  • צנצנת רוטב עגבניות פרפקטו עם בזיליקום של אסם (אפשר גם בלי בזיליקום) 400 גר׳
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • רבע כוס מים או יין לבן (כוס קרה חד פעמית)
  • כפית מלח ומעט פלפל
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים או כף גדושה תבלין בזיליקום יבש
  • לתערובת הגבינות-
  • 2 גביע גבינה לבנה 500 גר'
  • 1 גביע 250 גר' קוטג'
  • 250 גר' קוביית גבינה בולגרית או פטינה או צפתית במליחות
  • 1 גביע יוגורט 200 גר'
  • 1 כף גדושה מרק בצל של אסם
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.


  • 2

    במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד הזהבה..


  • 3

    מוסיפים את שאר מוצרי הרוטב ומערבבים היטב..


  • 4

    מבשלים על אש בינונית כ- 5 דק' עד צמצום הרוטב..


  • 5

    לקערה מכניסים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב..


  • 6

    משמנים תבנית בינונית ומניחים בה שכבת רוטב דקה ושכבת עלי לזניה ..


  • 7

    מניחים על העלים שכבת גבינה דקה ומיישרים לשכבה אחידה..


  • 8

    יוצקים שכבת רוטב בשכבה דקה ומלמעלה שוב מניחים עלי לזניה שכבת גבינות ורוטב. מפזרים מלמעלה את הגבינות המגורדות..


  • 9

    מכניסים לתנור ל- 40 דק' או עד הזהבת הגבינה מלמעלה..


  • 10

    מוציאים מהתנור ונותנים להתייצב כ- 10 דק'..


  • 11

    ניתן להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור - בתיאבון ♥.


1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.


2

במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד הזהבה..


3

מוסיפים את שאר מוצרי הרוטב ומערבבים היטב..


4

מבשלים על אש בינונית כ- 5 דק' עד צמצום הרוטב..


5

לקערה מכניסים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב..


6

משמנים תבנית בינונית ומניחים בה שכבת רוטב דקה ושכבת עלי לזניה ..


7

מניחים על העלים שכבת גבינה דקה ומיישרים לשכבה אחידה..


8

יוצקים שכבת רוטב בשכבה דקה ומלמעלה שוב מניחים עלי לזניה שכבת גבינות ורוטב. מפזרים מלמעלה את הגבינות המגורדות..


9

מכניסים לתנור ל- 40 דק' או עד הזהבת הגבינה מלמעלה..


10

מוציאים מהתנור ונותנים להתייצב כ- 10 דק'..


11

ניתן להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור - בתיאבון ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים