אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני פסטה

3,603
צפיות

לזניה חצילים וגבינות

המתכון של
לזניה חצילים וגבינות

את המתכון המעולה קיבלתי ממורתי הוירטואלית "פירגה"

  • קטגוריהפסטה
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לתבנית בגודל 27*33
  • עלי לזניה של חברת פרפקטו או ברילה
  • 2 חצילים מקולפים מהקליפה וחתוכים לקוביות
  • 2 בצלים
  • לקערת רוטב
  • 2 קופסאות עגבניות מרוסקות בטעם בצל של יכין = 520 גר', או 2 צנצנות של רוטב עגבניות עם בזיליקום של ברילה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • תבלינים : אורגנו יבש, טימין יבש, מלח, פלפל שחור
  • כפית סוכר חום, כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 כוס מים חמים
  • לשכבה עליונה - 1/4 מתערובת הרוטב ו-1/4 כוס שמנת להקצפה 38% ו-100 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • תערובת הגבינות
  • 1 גביע קוטג'
  • 100 גר' גבינה בולגרית מפוררת
  • גליל גבינת פרומעז חתוך לקוביות
  • 200 גר גבינה צהוב מגוררת (מכמה סוגים)
אופן ההכנה
  • 1

    להזהיב בסוטאז' את הבצל, להוסיף את קוביות החצילים ומטגנים עד שהחצילים מתרככים..


  • 2

    להכין את הרוטב .


  • 3

    בתבנית משומנת בשמן זית לצקת 2 כפות מהרוטב ומעל להניח דפי לזניה.


  • 4

    לצקת 1/3 מהרוטב ולמרוח על העלים, מעל לשפוך 1/2 מתערובת החצילים. מעל לחצילים לכסות ב-1/2 מתערובת הגבינות ולהניח את התערובת גושים גושים .


  • 5

    מעל תערובת הגבינות לכסות בדפי לזניה וללחוץ מעט את הדפים כדי שהגבינה תתיישר .


  • 6

    לכסות את הדפים ב-1/3 מהרוטב וביתרת תערובת החצילים שנשארו, ומעל ביתרת תערובת הגבינות - להניח גושים גושים.


  • 7

    מעל תערובת הגבינות לכסות בדפי לזניה ושוב להדק את עלי הלזניה על הגבינה כדי שתתיישר.


  • 8

    שכבה עליונה - מעל לדפי הלזניה שופכים תערובת של: יתרת רוטב העגבניות, מעט מים רותחים ו- 1/4 כוס שמנת להקצפה 38%. חשוב לשפוך את התערובת על כל העלים כדי שירטבו ולא יתיבשו בזמן האפיה. מעל מפזרים גבינה צהובה מגוררת.


  • 9

    מכסים את התבנית בתבנית חד פעמית הפוכה. לאפות בחום 175 כ- 45 דקות.


  • 10

    מסירים את התבנית החד פעמית, במידה ועלי הלזניה הפכו לגליים, אני לוחצת עלייהם עם כף וכך הם הופכים לישרים יותר. מורידים את החום ל- 50 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כ- 10-15 דקות .


  • 11

    מכסים את הלזניה שוב עם התבנית החד פעמית ומשאירים בתנור מכובה לחצי שעה עם דלת סגורה .


  • 12

    עדיף להכין את הלזניה יום לפני ההגשה, כדי שתהיה נוחה יותר לחיתוך והגשה.


1

להזהיב בסוטאז' את הבצל, להוסיף את קוביות החצילים ומטגנים עד שהחצילים מתרככים..


2

להכין את הרוטב .


3

בתבנית משומנת בשמן זית לצקת 2 כפות מהרוטב ומעל להניח דפי לזניה.


4

לצקת 1/3 מהרוטב ולמרוח על העלים, מעל לשפוך 1/2 מתערובת החצילים. מעל לחצילים לכסות ב-1/2 מתערובת הגבינות ולהניח את התערובת גושים גושים .


5

מעל תערובת הגבינות לכסות בדפי לזניה וללחוץ מעט את הדפים כדי שהגבינה תתיישר .


6

לכסות את הדפים ב-1/3 מהרוטב וביתרת תערובת החצילים שנשארו, ומעל ביתרת תערובת הגבינות - להניח גושים גושים.


7

מעל תערובת הגבינות לכסות בדפי לזניה ושוב להדק את עלי הלזניה על הגבינה כדי שתתיישר.


8

שכבה עליונה - מעל לדפי הלזניה שופכים תערובת של: יתרת רוטב העגבניות, מעט מים רותחים ו- 1/4 כוס שמנת להקצפה 38%. חשוב לשפוך את התערובת על כל העלים כדי שירטבו ולא יתיבשו בזמן האפיה. מעל מפזרים גבינה צהובה מגוררת.


9

מכסים את התבנית בתבנית חד פעמית הפוכה. לאפות בחום 175 כ- 45 דקות.


10

מסירים את התבנית החד פעמית, במידה ועלי הלזניה הפכו לגליים, אני לוחצת עלייהם עם כף וכך הם הופכים לישרים יותר. מורידים את החום ל- 50 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כ- 10-15 דקות .


11

מכסים את הלזניה שוב עם התבנית החד פעמית ומשאירים בתנור מכובה לחצי שעה עם דלת סגורה .


12

עדיף להכין את הלזניה יום לפני ההגשה, כדי שתהיה נוחה יותר לחיתוך והגשה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים