תקציר המתכון: את המתכון המעולה קיבלתי ממורתי הוירטואלית "פירגה"
קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
להזהיב בסוטאז' את הבצל, להוסיף את קוביות החצילים ומטגנים עד שהחצילים מתרככים.
להכין את הרוטב
בתבנית משומנת בשמן זית לצקת 2 כפות מהרוטב ומעל להניח דפי לזניה
לצקת 1/3 מהרוטב ולמרוח על העלים, מעל לשפוך 1/2 מתערובת החצילים. מעל לחצילים לכסות ב-1/2 מתערובת הגבינות ולהניח את התערובת גושים גושים
מעל תערובת הגבינות לכסות בדפי לזניה וללחוץ מעט את הדפים כדי שהגבינה תתיישר
לכסות את הדפים ב-1/3 מהרוטב וביתרת תערובת החצילים שנשארו, ומעל ביתרת תערובת הגבינות - להניח גושים גושים
מעל תערובת הגבינות לכסות בדפי לזניה ושוב להדק את עלי הלזניה על הגבינה כדי שתתיישר
שכבה עליונה - מעל לדפי הלזניה שופכים תערובת של: יתרת רוטב העגבניות, מעט מים רותחים ו- 1/4 כוס שמנת להקצפה 38%. חשוב לשפוך את התערובת על כל העלים כדי שירטבו ולא יתיבשו בזמן האפיה. מעל מפזרים גבינה צהובה מגוררת
מכסים את התבנית בתבנית חד פעמית הפוכה. לאפות בחום 175 כ- 45 דקות
מסירים את התבנית החד פעמית, במידה ועלי הלזניה הפכו לגליים, אני לוחצת עלייהם עם כף וכך הם הופכים לישרים יותר. מורידים את החום ל- 50 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כ- 10-15 דקות
מכסים את הלזניה שוב עם התבנית החד פעמית ומשאירים בתנור מכובה לחצי שעה עם דלת סגורה
עדיף להכין את הלזניה יום לפני ההגשה, כדי שתהיה נוחה יותר לחיתוך והגשה