לןגן

לזניה חצילים וגבינות

מאת: מירי גולני, פורסם: 19/11/2017 | 08:22
לזניה חצילים וגבינות

תקציר המתכון: את המתכון המעולה קיבלתי ממורתי הוירטואלית "פירגה"

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקערת רוטב

תערובת הגבינות

אופן הכנה

  1. להזהיב בסוטאז' את הבצל, להוסיף את קוביות החצילים ומטגנים עד שהחצילים מתרככים.

  2. להכין את הרוטב

  3. בתבנית משומנת בשמן זית לצקת 2 כפות מהרוטב ומעל להניח דפי לזניה

  4. לצקת 1/3 מהרוטב ולמרוח על העלים, מעל לשפוך 1/2 מתערובת החצילים. מעל לחצילים לכסות ב-1/2 מתערובת הגבינות ולהניח את התערובת גושים גושים

  5. מעל תערובת הגבינות לכסות בדפי לזניה וללחוץ מעט את הדפים כדי שהגבינה תתיישר

  6. לכסות את הדפים ב-1/3 מהרוטב וביתרת תערובת החצילים שנשארו, ומעל ביתרת תערובת הגבינות - להניח גושים גושים

  7. מעל תערובת הגבינות לכסות בדפי לזניה ושוב להדק את עלי הלזניה על הגבינה כדי שתתיישר

  8. שכבה עליונה - מעל לדפי הלזניה שופכים תערובת של: יתרת רוטב העגבניות, מעט מים רותחים ו- 1/4 כוס שמנת להקצפה 38%. חשוב לשפוך את התערובת על כל העלים כדי שירטבו ולא יתיבשו בזמן האפיה. מעל מפזרים גבינה צהובה מגוררת

  9. מכסים את התבנית בתבנית חד פעמית הפוכה. לאפות בחום 175 כ- 45 דקות

  10. מסירים את התבנית החד פעמית, במידה ועלי הלזניה הפכו לגליים, אני לוחצת עלייהם עם כף וכך הם הופכים לישרים יותר. מורידים את החום ל- 50 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כ- 10-15 דקות

  11. מכסים את הלזניה שוב עם התבנית החד פעמית ומשאירים בתנור מכובה לחצי שעה עם דלת סגורה

  12. עדיף להכין את הלזניה יום לפני ההגשה, כדי שתהיה נוחה יותר לחיתוך והגשה