אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני פסטה

5,283
צפיות

פסטה מוקפצת עם טונה

המתכון של
פסטה מוקפצת עם טונה

מנה בקלי קלות להכנה, טעימה חם או קר, צבעונית ומשביעה

  • קטגוריהפסטה
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 חב' פסטה צדפים או פפרדלה
  • 5 כפות שמן זית לטיגון
  • 1 בצל סגול קצוץ דק (אפשר גם בצל רגיל)
  • 3 שיני שום קצוצות או כתושות
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק או 1 גמבה קצוצה דק
  • 2 קופסאות טונה בשמן שימורים מסוננות מנוזלים
  • גבעול אחד קצוץ של סלרי
  • מיץ מחצי לימון סחוט טרי או 4 כפות מיץ לימון משומר
  • חצי כפית סוכר
  • כפית תבלין בזיליקום יבש או אורגנו
  • טיפה מלח (הטונה מלוחה מספיק), פלפל שחור לפי הטעם
  • 6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
אופן ההכנה
  • 1

    לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, לסנן ולהניח בקערה..


  • 2

    במחבת עמוק לחמם את שמן הזית. להוסיף את הבצל והשום ולטגן 3 דקות..


  • 3

    להוסיף את הפלפל החריף או הגמבה. להוסיף את הסלרי. לטגן עוד 2 דקות תוך עירבוב.


  • 4

    להוסיף את הטונה המפוררת ולערבב.


  • 5

    להוסיף מיץ לימון, סוכר, בזיליקום/אורגנו, מלח ופלפל ולערבב. להסיר להאש..


  • 6

    לשפוך את הפסטה למחבת ולערבב עם תערובת הטונה..


  • 7

    להוסיף פטרוזיליה קצוצה מעל, לזלף מעט שמן זית, לערבב ולטרוף ♥.


1

לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, לסנן ולהניח בקערה..


2

במחבת עמוק לחמם את שמן הזית. להוסיף את הבצל והשום ולטגן 3 דקות..


3

להוסיף את הפלפל החריף או הגמבה. להוסיף את הסלרי. לטגן עוד 2 דקות תוך עירבוב.


4

להוסיף את הטונה המפוררת ולערבב.


5

להוסיף מיץ לימון, סוכר, בזיליקום/אורגנו, מלח ופלפל ולערבב. להסיר להאש..


6

לשפוך את הפסטה למחבת ולערבב עם תערובת הטונה..


7

להוסיף פטרוזיליה קצוצה מעל, לזלף מעט שמן זית, לערבב ולטרוף ♥.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים