ספר מתכוני ריבות
- קטגוריהריבות
- מספר מנות20 מנות
- זמן הכנה2 שעות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיבינוני
- קטגוריה: ריבות
- זמן הכנה: 2 שעות
- כשרות: כשר פרווה
- מספר מנות: 20 מנות
- דרגת קושי: בינוני
אופן ההכנה
-
1
ריבת חצילים
1 ק״ג חצילים
1ק״ג סוכר
מיץ מלימון שלם
3 מקלות קינמון
כפית קינמון טחון.
6מסמרי ציפורן
אופן ההכנה:
לחורר את החציל במזלג , המון חורים על כל החציל, להכניס לכמה שעות בסיר עים מים לסנן להרתיח עם מים בסיר 15דקות ואז לשפוך את המים ולמלא שוב ולהרתיח פעם שניה לעוד 15 דקות .
שמים את החצילים במסננת שיקררו.
שמים בסיר קילו סוכר ומכסים במים עד לגובה הסוכר, כשהסוכר נמס מוסיפים את מקלות הקינמון, הקינמון והציפורן מכניסים את החצילים ומבשלים על להבה גבוהה כשקצף גולש מנמיכים את הלהבה לנמוך וממשיכים לבשל כשהנוזלים מצטמצמים כמעט לחצי מוסיפים את הלימון הסחוט וממשיכים לבשל עד שהסירופ סמיך.
בשום אופן לא לערבב עם כף החצילים לא ישארו בשלמותם רק לנענע כול הזמן את הסיר.
לבדיקה אם זה מוכן לקחת בעזרת כף מהסירופ אם הוא נתפס זה מוכן אם נוזל מימנו זה לא מוכן...בהצלחה אורה.....
1
ריבת חצילים
1 ק״ג חצילים
1ק״ג סוכר
מיץ מלימון שלם
3 מקלות קינמון
כפית קינמון טחון.
6מסמרי ציפורן
אופן ההכנה:
לחורר את החציל במזלג , המון חורים על כל החציל, להכניס לכמה שעות בסיר עים מים לסנן להרתיח עם מים בסיר 15דקות ואז לשפוך את המים ולמלא שוב ולהרתיח פעם שניה לעוד 15 דקות .
שמים את החצילים במסננת שיקררו.
שמים בסיר קילו סוכר ומכסים במים עד לגובה הסוכר, כשהסוכר נמס מוסיפים את מקלות הקינמון, הקינמון והציפורן מכניסים את החצילים ומבשלים על להבה גבוהה כשקצף גולש מנמיכים את הלהבה לנמוך וממשיכים לבשל כשהנוזלים מצטמצמים כמעט לחצי מוסיפים את הלימון הסחוט וממשיכים לבשל עד שהסירופ סמיך.
בשום אופן לא לערבב עם כף החצילים לא ישארו בשלמותם רק לנענע כול הזמן את הסיר.
לבדיקה אם זה מוכן לקחת בעזרת כף מהסירופ אם הוא נתפס זה מוכן אם נוזל מימנו זה לא מוכן...בהצלחה אורה.....
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים