לןגן

ריבת חצילים

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 05/04/2016 | 11:46
ריבת חצילים

תקציר המתכון: אחת המובחרות והמענגות

קטגוריה: ריבות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ריבת חצילים 1 ק״ג חצילים 1ק״ג סוכר מיץ מלימון שלם 3 מקלות קינמון כפית קינמון טחון. 6מסמרי ציפורן אופן ההכנה: לחורר את החציל במזלג , המון חורים על כל החציל, להכניס לכמה שעות בסיר עים מים לסנן להרתיח עם מים בסיר 15דקות ואז לשפוך את המים ולמלא שוב ולהרתיח פעם שניה לעוד 15 דקות . שמים את החצילים במסננת שיקררו. שמים בסיר קילו סוכר ומכסים במים עד לגובה הסוכר, כשהסוכר נמס מוסיפים את מקלות הקינמון, הקינמון והציפורן מכניסים את החצילים ומבשלים על להבה גבוהה כשקצף גולש מנמיכים את הלהבה לנמוך וממשיכים לבשל כשהנוזלים מצטמצמים כמעט לחצי מוסיפים את הלימון הסחוט וממשיכים לבשל עד שהסירופ סמיך. בשום אופן לא לערבב עם כף החצילים לא ישארו בשלמותם רק לנענע כול הזמן את הסיר. לבדיקה אם זה מוכן לקחת בעזרת כף מהסירופ אם הוא נתפס זה מוכן אם נוזל מימנו זה לא מוכן...בהצלחה אורה....