אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים של שונות

196
צפיות

גבינת ריקוטה ביתית לחא חומרים משמרים

המתכון של
גבינת ריקוטה ביתית לחא חומרים משמרים

קל קל 6בריא בריא

  • קטגוריהשונות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 2 שקיות חלב
  • מסננת
  • סיר לחלב
  • מעט מלח רשות
  • משקולת כל שהיא של קילוגרם
אופן ההכנה
  • 1

    להכינס לתוך הסיר שתי שקיות חלב.


  • 2

    להשאיר בטמפרטורת החדר למשך 48 שעות מכוסה.


  • 3

    לאחר 48 שעות להסיר את המכסה.


  • 4

    להוציא עם כף את כל הקרום העליון.


  • 5

    לעשות חריצים שתי וערב.


  • 6

    להרתיח חצי ליטר מים עם חצי כפית מלח.


  • 7

    בעזרת סכין לשפוך עליה את המים כדי שיכנסו.


  • 8

    לאט לאט בין החריצים.


  • 9

    לקרר את כל הסיר הייטב.


  • 10

    להעביר למסננת.


  • 11

    להניח על המסננת משקול של 1 ק"ג.


  • 12

    להשאיר לילה בחוץ או במקרר.


  • 13

    להעביר לכלי זכוכית ולקרר.


1

להכינס לתוך הסיר שתי שקיות חלב.


2

להשאיר בטמפרטורת החדר למשך 48 שעות מכוסה.


3

לאחר 48 שעות להסיר את המכסה.


4

להוציא עם כף את כל הקרום העליון.


5

לעשות חריצים שתי וערב.


6

להרתיח חצי ליטר מים עם חצי כפית מלח.


7

בעזרת סכין לשפוך עליה את המים כדי שיכנסו.


8

לאט לאט בין החריצים.


9

לקרר את כל הסיר הייטב.


10

להעביר למסננת.


11

להניח על המסננת משקול של 1 ק"ג.


12

להשאיר לילה בחוץ או במקרר.


13

להעביר לכלי זכוכית ולקרר.


ריקוטה ביתית
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים